Home -> Fitness games -> C-Mill (VR, VR+, HERO) – Motek

C-Mill (VR, VR+, HERO) - Motek

Bron: https://youtu.be/OSbEi8vW3XU

De C-Mill van Motek heeft als doel om patiënten te ondersteunen, te stimuleren en te motiveren bij het doen van balans en loopoefeningen op een loopband. De C-Mill heeft als doel om de kwaliteit van het lopen en de balans in kaart te brengen en te evalueren.

Doelen

  • Oefenen 
  • Bewegen  
  • Meten 

Doelgroep

De C-Mill is bedoeld voor gebruik bij patiënten in de neurologische en orthopedische revalidatie, waaronder mensen met een beroerte, (niet aangeboren) hersenletsel, de ziekte van Parkinson, een dwarslaesie, of een amputatie aan de onderste extremiteit 

Inhoud

  • De C-Mill is een interactieve loopband, in combinatie met een harnas dat het gewicht van de patiënt kan ondersteunen, een projector, spellen, camera’s en bewegingssensoren, en een computer voor de analyse en besturing van de C-Mill.  
  • Op de loopband kunnen met behulp van de projector obstakels geprojecteerd worden, waar de patiënt op moet reageren tijdens het lopen.  
  • De C-Mill VR, VR+ en HERO zijn daarnaast uitgerust met een groot videoscherm. Op het videoscherm kunnen spellen gespeeld worden met verschillende doelen (balans, loopvaardigheid, dubbeltaken oefenen, ). De spellen kunnen tegelijk gebruik maken van de projector op de loopband als het videoscherm. De spellen zijn aan te passen op het niveau van de individuele patiënt. 
  • Met behulp van de camera’s en bewegingssensoren kan de therapeut de voortgang van individuele patiënten in kaart brengen en monitoren.  
  • Het harnas kan het gewicht van patiënten tot 90kg geheel of gedeeltelijk ondersteunen, om zo vroeg mogelijk in de revalidatie te kunnen beginnen met looptraining.  

Kosten

Het is niet bekend wat de kosten zijn voor de aanschaf van de C-Mill. Voor meer informatie over de prijzen kunt u contact opnemen met Motek via https://www.motekmedical.com/contact-us/. 

Koppeling met elektronische patiënten dossiers (EPD's)

Ja, C-Mill HERO is ontwikkeld om te worden gebruikt in combinatie met FysioRoadmap 

Vereisten besturingssystemen

N.v.t.

Taal

Onbekend

Onderzoeksresultaten

Effecten van loopband training met en zonder visuele obstakel projectie bij mensen na een valgerelateerde heupfractuur 

Uit een randomized controlled trial blijkt dat er weinig tot géén verschillen zijn tussen de groep mensen die reguliere loopband training kregen in vergelijking met de groep mensen die loopbandtraining kregen met visuele obstakel projectie op de C-Mill, en een groep mensen die reguliere fysiotherapie kregen. De loopvaardigheid, angst om te vallen en algemene gezondheid verbeterden bij alle drie de groepen. De Functional Ambulation Category score, het uitvoeren van dubbeltaken en de loopsnelheid waren significant hoger bij beide groepen die loopband training kregen. Echter waren de groepen van onvoldoende omvang om een duidelijke uitspraak te kunnen doen over het effect van de therapieën. (1) 

Uit een randomized controlled trial blijkt dat er geen significant verschil aan te tonen is tussen een interventie traject op de C-Mill en het standaard FALLS programma. Wel is er waargenomen dat de groep op de C-Mill een grotere hoeveelheid loopoefeningen uitvoerden. Dit alleen is al een belangrijk aspect van een effectief interventieprogramma. Al is er geen significant verschil voor een verbetering van de standaard loopsnelheid, context specifieke loopsnelheid en loopaanpassingsvermogen vertoonden aanhoudende verbeteringen na de interventie (2)

Referentie(s): 

  1. Van Ooijen MW, Roerdink M, Trekop M, Janssen TWJ, Beek PJ. The efficacy of treadmill training with and without projected visual context for improving walking ability and reducing fall incidence and fear of falling in older adults with fall-related hip fracture: a randomized controlled trial. BMC Geriatr [Internet]. 2016;16(1):1–15. Available from: http://dx.doi.org/10.1186/s12877-016-0388-x
  2. Timmermans, C., Roerdink, M., Meskers, C. G. M., Beek, P. J., & Janssen, T. W. J. (2021). Walking-adaptability therapy after stroke: results of a randomized controlled trial. Trials 2021 Dec 15;22(1):923. doi: 10.1186/s13063-021-05742-3.

Meer informatie

Laatst gewijzigd op:

Reviews

Voor deze technologie zijn nog geen reviews beschikbaar.

Uitgelichte technologieën

Muscles & Kinesiology, Visible Body 

mobiele_applicatie
Muscles & Kinesology is onderdeel van de Visible body waarmee je de anatomie en kinesiologie van het lichaam kan bestuderen.

Kinesiology Taping Guide

mobiele_applicatie
De kinesiologie taping guide is een app waar stapsgewijs wordt uitgelegd hoe je kinesiotape kan aanleggen.

Achy Penguin

mobiele_applicatie
Achy Penguin biedt een laagdrempelige manier voor kinderen om hun pijn te lokaliseren, te kwantificeren en zich gemachtigd te voelen om iets aan hun pijn te doen.

Bekijk het overzicht van de technologieën

Beweegtech.nl helpt jou als fysiotherapeut of oefentherapeut om voor jouw patiënt te inventariseren of er beweegzorgtechnologie is die jouw behandeling kan ondersteunen. Je kunt zoeken op een specifiek doel, doelgroep of type technologie en ziet vervolgens welke mogelijkheden er zijn. Op basis van de eigenschappen van de technologie bepaal jij of de technologie aansluit bij jouw patiënt: de juiste technologie bij de juiste patiënt!

BeweegTech is mede mogelijk gemaakt door