Home -> Beeldbellen -> Clickdoc

Clickdoc

https://www.cgm.com/nld_nl/producten/patientcommunicatie/clickdoc-videoconsult.html

bron: https://youtu.be/biIgVJjA1IY

Beeldbellen tussen zorgprofessional en patiënt.

Doelen

  • Coachen op afstand 

  • Communiceren 

Doelgroep

Clickdoc richt zich op de  algehele patiëntenpopulatie 

Inhoud

Beeldbellen middels browser zonder dat de patiënt een programma hoeft te installeren. 

Voor gebruik heeft de patiënt  een notebook, tablet of smartphone met internetverbinding nodig.  

Kosten

Gratis voor patiënten 

Voor zorgprofessionals zijn er we wel kosten aan verbonden:

  • €13,25 per gebruiker per maand (excl. btw)  
  • De activatiekosten zijn €12,95

Koppeling met elektronische patiënten dossiers (EPD's)

Er is geen koppeling met een fysiotherapeutisch EPD.

Vereisten besturingssystemen

Desktop, die bij voorkeur draait op Chrome. Kan ook gebruikt worden via tablet of smartphone.

Taal

Nederlands

Onderzoeksresultaten

Het gebruik van videobellen is een te overwegen optie bij musculoskeletale fysiotherapie. Een aantal testen kunnen betrouwbaar en valide uitgevoerd worden. Er wordt ook een positieve bijdrage gemeld op de fysiotherapeutische behandeling. Naar patiënt ervaringen moet nog meer onderzoek gedaan worden, evenals de modellen voor blended fysiotherapie. Er lijkt sprake te zijn van een kostenbesparend effect, maar kosten effectiviteit studies zijn nog niet uitgevoerd. Er wordt aanbevolen om nog grotere RCT’s te doen om de effecten van videobellen inzichtelijk te maken (1). 

 

Telehealth geeft substantiële voordelen voor de secundaire preventie van hart- en vaatziekte vergeleken met de standaardbehandeling. Hierbij moet opgemerkt worden dat in deze systematic review meerdere soorten telebehandeling werden genoemd(2). 

 

  1. Grona, S. L., Bath, B., Busch, A., Rotter, T., Trask, C., & Harrison, E. (2017). Use of videoconferencing for physical therapy in people with musculoskeletal conditions: A systematic review. Journal of Telemedicine and Telecare24(5), 341–355. https://doi.org/10.1177/1357633×17700781 
  2. Jin, K., Khonsari, S., Gallagher, R., Gallagher, P., Clark, A. M., Freedman, B., Briffa, T., Bauman, A., Redfern, J., & Neubeck, L. (2019). Telehealth interventions for the secondary prevention of coronary heart disease: A systematic review and meta-analysis. European Journal of Cardiovascular Nursing18(4), 260–271. https://doi.org/10.1177/1474515119826510 

 

Meer informatie

Laatst gewijzigd op:

Reviews

Voor deze technologie zijn nog geen reviews beschikbaar.

Uitgelichte technologieën

Beweegwereld

Beweegwereld
Beweegwereld is een portaal voor alle online communicatie tussen therapeut en cliënt (kind). Veilig, vrolijk en vertrouwd.

Beweegzorgonline.nl 

Beweegzorgonline.nl 
Beweegzorgonline is een platform dat je helpt zelfstandig je klachten op te lossen. Op de website staan specifieke oefeningen en informatie per klacht.

Fysiozelfcheck

Fysiozelfcheck
De fysiozelfcheck is een app waarin de patiënt erachter kan komen of hij/zij zelfstandig oefeningen kan doen of het beter contact op kan nemen met de fysiotherapeut.

Bekijk het overzicht van de technologieën

Beweegtech.nl helpt jou als fysiotherapeut of oefentherapeut om voor jouw patiënt te inventariseren of er beweegzorgtechnologie is die jouw behandeling kan ondersteunen. Je kunt zoeken op een specifiek doel, doelgroep of type technologie en ziet vervolgens welke mogelijkheden er zijn. Op basis van de eigenschappen van de technologie bepaal jij of de technologie aansluit bij jouw patiënt: de juiste technologie bij de juiste patiënt!

BeweegTech is mede mogelijk gemaakt door