Home -> VR/AR -> Corpus VR Pro

Corpus VR Pro

Bron: https://youtu.be/lfIRjBK6A9Q

De Corpus VR maakt het mogelijk om te oefenen in een virtuele omgeving. Het doel is om de motivatie en de therapietrouw van de patiënten te verbeteren.

Doelen

Oefenen

Meten

Doelgroep

De Corpus VR Pro is bedoeld voor gebruik bij alle patiëntencategorieën.  

Inhoud

  • Corpus VR Pro is een virtual reality (VR) oefenplatform en biedt de mogelijkheid om in een virtuele omgeving oefeningen aan te beiden aan cliënten. 
  • Corpus VR Pro maakt gebruik van een VR-bril en is te gebruiken met de Samsung Gear VR, Occulus GO en met mobiele telefoons met iOS of Android besturing. Daarnaast heeft men een tablet nodig voor de bediening van de  
  • Corups VR Pro biedt een breed scala aan oefeningen en spellen in VR die met name gericht zijn op fysieke revalidatie, pijnafleiding en het behandelen van spanningen.
  •  De therapeut houdt de controle  over de moeilijkheid en patiënt specifieke instellingen die met de additionele biofeedback sensor inzichtelijk gemaakt kunnen worden. Ook de spiergroepen die specifiek getraind moeten worden kunnen worden aangegeven.
  • De therapeut kan de oefeningen en de intensiteit ervan dus in real-time monitoren. De Mindfield Biosystems® skin response sensor is de biofeedback sensor die eenvoudig via de vinger de huidgeleiding kan meten en weergeven in het Corpus VR dashboard. 
  • Andere additionele sensoren voor Corpus VR worden op dit moment onderzocht. 

 

Kosten

  1. Basic (1 set bril met tablet voor 2 therapeuten) 
  1. Teams (3 sets bril met tablet voor 6 therapeuten) 

Basic: € 696,00 

Teams: € 1.428,00 

 

Koppeling met elektronische patiënten dossiers (EPD's)

Nee. Meetresultaten en klinimetrie als PDF formaat te downloaden voor toevoeging aan EPD. 

Vereisten besturingssystemen

N.v.t.

 

Taal

Corpus VR Pro is beschikbaar in het Nederlands.  

Onderzoeksresultaten

Geen onderzoek gevonden. 

Meer informatie

Laatst gewijzigd op:

Reviews

Voor deze technologie zijn nog geen reviews beschikbaar.

Uitgelichte technologieën

Muscles & Kinesiology, Visible Body 

mobiele_applicatie
Muscles & Kinesology is onderdeel van de Visible body waarmee je de anatomie en kinesiologie van het lichaam kan bestuderen.

Kinesiology Taping Guide

mobiele_applicatie
De kinesiologie taping guide is een app waar stapsgewijs wordt uitgelegd hoe je kinesiotape kan aanleggen.

Achy Penguin

mobiele_applicatie
Achy Penguin biedt een laagdrempelige manier voor kinderen om hun pijn te lokaliseren, te kwantificeren en zich gemachtigd te voelen om iets aan hun pijn te doen.

Bekijk het overzicht van de technologieën

Beweegtech.nl helpt jou als fysiotherapeut of oefentherapeut om voor jouw patiënt te inventariseren of er beweegzorgtechnologie is die jouw behandeling kan ondersteunen. Je kunt zoeken op een specifiek doel, doelgroep of type technologie en ziet vervolgens welke mogelijkheden er zijn. Op basis van de eigenschappen van de technologie bepaal jij of de technologie aansluit bij jouw patiënt: de juiste technologie bij de juiste patiënt!

BeweegTech is mede mogelijk gemaakt door