Home -> Wearable -> Fitbit (Charge4)

Fitbit (Charge4)

Bron: https://www.fitbit.com

Het meten van verschillende waarden, waaronder het aantal stappen, de hartslag, het energieverbruik, de snelheid en de afstand van beweegactiviteiten en het aantal actieve minuten

Doelen

  • Meten

Doelgroep

De Fitbit richt zich met name op gezonde mensen, maar is ook te gebruiken bij mensen met klachten waarbij fysieke activiteit belangrijk is, waaronder mensen met COPD, oncologische klachten, cardiale problemen, chronische aandoeningen.  

Inhoud

  • De Fitbit is een wearable in de vorm van een smalle armband met ingebouwde hartslagsensor, GPS-tracker en touchscreen 
  • De Fitbit wordt geleverd met een bijbehorende app (dashboard) die het mogelijk maakt om gegevens te analyseren en te vergelijken 
  • De Fitbit is met bluetooth te koppelen aan de smartphone van de eindgebruiker  
  • De Fitbit is te koppelen aan veel verschillende apps, waaronder Strava, Endomondo en RunKeeper  
  • Te personaliseren met verschillende armbanden 

Kosten

De Fitbit Charge4 sensor wordt geleverd vanaf €149,95.  

Koppeling met elektronische patiënten dossiers (EPD's)

Er is geen koppeling met een fysiotherapeutisch EPD.

Vereisten besturingssystemen

De app is beschikbaar voor iOS12.2 of hoger, Android OS7.0 of hoger, en Windows smartphones. Daarnaast is er een desktop-app beschikbaar voor Windows en MAC computers.  

Taal

De software is in verschillende talen beschikbaar, waaronder Engels, Frans, Duits, Spaans en Italiaans. De software is echter niet in het Nederlands beschikbaar.  

Onderzoeksresultaten

Uit een systematische review blijkt dat de Fitbit Charge1 en Fitbit Charge2 wearables betrouwbaar en valide het aantal stappen kunnen meten bij gezonde proefpersonen zonder een activiteiten beperkende handicap, maar waarschijnlijk geen nauwkeurige gegevens meet voor slaap, afstand, en de tijdsduur van een activiteit (1) 

Daarnaast blijkt uit een cross-sectionele studie dat de Fitbit Charge2 het aantal stappen overschat en de fysieke activiteit onderschat bij mensen met knieartrose (2) 

Men adviseert daarom voorzichtig te zijn bij het gebruiken van de Fitbit wearables in de klinische praktijk, omdat deze niet geschikt zijn bij alle patiëntengroepen voor het doen van metingen die beslissingen in de klinische praktijk ondersteunen (1,2). 

 

  1. Feehan LM, Geldman J, Sayre EC, Park C, Ezzat AM, Yoo JY, et al. Accuracy of Fitbit Devices: Systematic Review and Narrative Syntheses of  Quantitative Data. JMIR mHealth uHealth. 2018 Aug;6(8):e10527. 
  2. Collins JE, Yang HY, Trentadue TP, Gong Y, Losina E. Validation of the Fitbit Charge 2 compared to the ActiGraph GT3X+ in older adults  with knee osteoarthritis in free-living conditions. PLoS One. 2019;14(1):e0211231. 

 

Meer informatie

Laatst gewijzigd op:

Reviews

Voor deze technologie zijn nog geen reviews beschikbaar.

Uitgelichte technologieën

Muscles & Kinesiology, Visible Body 

mobiele_applicatie
Muscles & Kinesology is onderdeel van de Visible body waarmee je de anatomie en kinesiologie van het lichaam kan bestuderen.

Kinesiology Taping Guide

mobiele_applicatie
De kinesiologie taping guide is een app waar stapsgewijs wordt uitgelegd hoe je kinesiotape kan aanleggen.

Achy Penguin

mobiele_applicatie
Achy Penguin biedt een laagdrempelige manier voor kinderen om hun pijn te lokaliseren, te kwantificeren en zich gemachtigd te voelen om iets aan hun pijn te doen.

Bekijk het overzicht van de technologieën

Beweegtech.nl helpt jou als fysiotherapeut of oefentherapeut om voor jouw patiënt te inventariseren of er beweegzorgtechnologie is die jouw behandeling kan ondersteunen. Je kunt zoeken op een specifiek doel, doelgroep of type technologie en ziet vervolgens welke mogelijkheden er zijn. Op basis van de eigenschappen van de technologie bepaal jij of de technologie aansluit bij jouw patiënt: de juiste technologie bij de juiste patiënt!

BeweegTech is mede mogelijk gemaakt door