Home -> Mobiele applicaties -> HearthMath – emWave Pro Multi-User

HearthMath – emWave Pro Multi-User

Bron: https://www.heartmathbenelux.com/

Bron: https://youtu.be/H_4Hpt4dOpQ

De emWave Pro Multi-User van HearthMath heeft als doel om de hartslagvariabiliteit te meten en te monitoren. De emWave Pro Multi-User heeft als doel om mensen te motiveren om een gezondere leefstijl na te leven aan de hand de hartslagvariabiliteit.

Doelen

 • Meten 
 • Gezonde leefstijl 
 • Ontspannen 
 • Bewegen 
 • Coachen op afstand 

Doelgroep

De emWave Pro Multi-User is niet specifiek bedoeld voor één patiëntenpopulatie.   

Inhoud

 • De emWave Pro Multi-User bestaat uit een USB-sensor module, een oorsensor, en een online dashboard HearthCloud voor patiënten, en het softwarepakket emWave Pro. 
 • De USB-sensor module maakt het in combinatie met de oorsensor mogelijk om de patiënt op afstand zijn of haar hartslagvariabiliteit te laten meten en delen met de behandelaar.  
 • HearthCloud is het dashboard wat de patiënt inzicht geeft in zijn of haar eigen hartslagvariabiliteit. HearthCloud is zowel te benaderen via een online dashboard te benaderen via een webbrowser, als via een mobiele applicatie voor smartphones en tablets.  
 • Het softwarepakket emWave Pro geeft de behandelaar de mogelijkheid om patiënten op afstand te coachen en groepen aan te maken. Het softwarepakket biedt de behandelaar daarbij tools aan, waaronder: 
 • de Coherence Coach om patiënten op een interactieve manier stress te leren verminderen; 
 • de Emotion Visualizer om feedback te geven op het coherentieniveau van de patiënt; 
 • drie spellen waaronder het ballonspel, het regenboogspel en het tuinspel. 

Kosten

De kosten voor de aanschaf van emWave Pro Multi-User zijn €254,-. Voor dit bedrag krijgt u 1 USB-sensor module, 1 oorsensor en het softwarepakket emWave Pro (3 installaties mogelijk). Extra USB-sensor modules kosten €149,- per stuk, en extra oorsensoren kosten €29,- per stuk.  

Koppeling met elektronische patiënten dossiers (EPD's)

Nee 

Vereisten besturingssystemen

De HeartCloud app is alleen beschikbaar voor Apple smartphones en tablets. 

 

Apple App Store link: https://apps.apple.com/us/app/heartcloud-sync/id1467105319  

Taal

Engels

Onderzoeksresultaten

Validiteit van de emWave Pro voor het meten van hartritmevariabiliteit en mentale belasting bij treinverkeersleiders in Nederland 

Uit onderzoek blijkt dat de emWave Pro redelijk goed in staat is om de hartritmevariabiliteit (HRV) van treinverkeersleiders van ProRail bij mentale belasting te meten in vergelijking met de BioPatch, een ECG sensor van Zephyr Technology. De emWave Pro is en accuraat in het meten van tenminste 6 van de 10 domeinen van HRV. Daarmee is de emWave Pro een goedkoop alternatief voor het meten van de mentale belasting van treinverkeersleiders in Nederland. (1) 

 

 

Referenties 

 1. Lo JC, Sehic E, Meijer SA. Measuring Mental Workload With Low-Cost and Wearable Sensors: Insights Into the Accuracy, Obtrusiveness, and Research Usability of Three Instruments.J Cogn Eng Decis Mak. 2017;11(4):323–36.  

Meer informatie

Laatst gewijzigd op:

Reviews

Voor deze technologie zijn nog geen reviews beschikbaar.

Uitgelichte technologieën

Muscles & Kinesiology, Visible Body 

mobiele_applicatie
Muscles & Kinesology is onderdeel van de Visible body waarmee je de anatomie en kinesiologie van het lichaam kan bestuderen.

Kinesiology Taping Guide

mobiele_applicatie
De kinesiologie taping guide is een app waar stapsgewijs wordt uitgelegd hoe je kinesiotape kan aanleggen.

Achy Penguin

mobiele_applicatie
Achy Penguin biedt een laagdrempelige manier voor kinderen om hun pijn te lokaliseren, te kwantificeren en zich gemachtigd te voelen om iets aan hun pijn te doen.

Bekijk het overzicht van de technologieën

Beweegtech.nl helpt jou als fysiotherapeut of oefentherapeut om voor jouw patiënt te inventariseren of er beweegzorgtechnologie is die jouw behandeling kan ondersteunen. Je kunt zoeken op een specifiek doel, doelgroep of type technologie en ziet vervolgens welke mogelijkheden er zijn. Op basis van de eigenschappen van de technologie bepaal jij of de technologie aansluit bij jouw patiënt: de juiste technologie bij de juiste patiënt!

BeweegTech is mede mogelijk gemaakt door