Home -> Fitness games -> HERO Solution – Motek, Monitored Rehab Systems en FysioRoadmap

HERO Solution – Motek, Monitored Rehab Systems en FysioRoadmap

Bron: https://youtu.be/SK-dni_jMfs

De HERO Solution van Motek heeft als doel om de functionele revalidatie van patiënten te ondersteunen, te stimuleren en te motiveren bij het doen van balans en loopoefeningen op verschillende fitnessapparaten

Doelen

  • Oefenen 
  • Bewegen  
  • Meten 

Doelgroep

De HERO Solution is bedoeld voor gebruik bij patiënten in de neurologische en orthopedische revalidatie, waaronder mensen met een beroerte, (niet aangeboren) hersenletsel, de ziekte van Parkinson, een dwarslaesie, of een amputatie aan de onderste extremiteit 

Inhoud

  • De HERO Solution is een compleet systeem van 4 slimme fitnessapparaten voor functionele revalidatie, die geïntegreerd zijn met het elektronisch patiënten dossier (EPD) FysioRoadmap. 
  • De software van FysioRoadmap koppelt de C-Mill HERO van Motek, en de Functional Squat, Cable Column en Cube van Monitored Rehab Systems (MRS) aan het EPD.  
  • C-Mill HERO is een interactieve loopband, in combinatie met een harnas dat het gewicht van de patiënt kan ondersteunen, een projector, een groot videoscherm, spellen, camera’s en bewegingssensoren, en een computer voor de analyse en besturing van de C-Mill HERO (zie ook de beschrijving van de C-Mill). 
  • De Functional Squat van MRS is een leg press fitnessapparaat wat met behulp van sensoren gekoppeld is aan een computer. De Cable Column van MRS is een pully fitnessapparaat wat met behulp van sensoren gekoppeld is aan een computer. De Cube van MRS is een kabel die met behulp van sensoren gekoppeld is aan computer. Dit maakt het mogelijk om oefeningen en spellen te doen en te beoordelen en om de voortgang van de patiënt te volgen en te evalueren.  

Kosten

Het is niet bekend wat de kosten zijn voor de aanschaf van de HERO Solution. Voor meer informatie over de prijzen kunt u contact opnemen met Motek via https://www.motekmedical.com/contact-us/. 

Koppeling met elektronische patiënten dossiers (EPD's)

Ja, HERO Solution maakt gebruikt van het EPD FysioRoadmap .  

Vereisten besturingssystemen

N.v.t.

Taal

Onbekend

Onderzoeksresultaten

Er zijn nog géén wetenschappelijke artikelen over het gebruikersgemak, de betrouwbaarheid, validiteit of de effectiviteit gepubliceerd in peer reviewed tijdschriften. 

Meer informatie

Laatst gewijzigd op:

Reviews

Voor deze technologie zijn nog geen reviews beschikbaar.

Uitgelichte technologieën

Muscles & Kinesiology, Visible Body 

mobiele_applicatie
Muscles & Kinesology is onderdeel van de Visible body waarmee je de anatomie en kinesiologie van het lichaam kan bestuderen.

Kinesiology Taping Guide

mobiele_applicatie
De kinesiologie taping guide is een app waar stapsgewijs wordt uitgelegd hoe je kinesiotape kan aanleggen.

Achy Penguin

mobiele_applicatie
Achy Penguin biedt een laagdrempelige manier voor kinderen om hun pijn te lokaliseren, te kwantificeren en zich gemachtigd te voelen om iets aan hun pijn te doen.

Bekijk het overzicht van de technologieën

Beweegtech.nl helpt jou als fysiotherapeut of oefentherapeut om voor jouw patiënt te inventariseren of er beweegzorgtechnologie is die jouw behandeling kan ondersteunen. Je kunt zoeken op een specifiek doel, doelgroep of type technologie en ziet vervolgens welke mogelijkheden er zijn. Op basis van de eigenschappen van de technologie bepaal jij of de technologie aansluit bij jouw patiënt: de juiste technologie bij de juiste patiënt!

BeweegTech is mede mogelijk gemaakt door