Home -> Mobiele applicaties/Website -> Runfitcheck

Runfitcheck

bron: https://runfitcheck.nl/ 

bron: https://youtu.be/S0udO6nW7Us?list=PL_r1CAbOxIz7_nSICMCTWnJOAQXvojAXH

De runfitcheck is een website voor beginnende hardlopers om te achterhalen wat voor soort hardloper diegene is. Op basis daarvan wordt er een trainingsschema voorgesteld.

Doelen

  • Meten 
  • Bewegen  

Doelgroep

De app is bedoeld voor hardlopers die behoefte hebben aan een passend trainingsschema. 

Inhoud

Met de Runfitcheck testen beginnende hardlopers eerst welk type loper zij zijn, door vragen te beantwoorden over hun hardloopdoelen, de belastbaarheid van hun lichaam en gevoeligheid voor blessures. Op basis van de antwoorden biedt de Runfitcheck de hardloper een dashboard met persoonlijke adviezen op basis van hun hardloopprofiel, zoals: 

  • Een hardloopschema dat past bij de afstand waarvoor ze trainen en hun belastbaarheid. 
  • Informatievideo over een goede warming-up 
  • Video’s met spierversterkende oefeningen. 

Daarnaast zijn er vijf verschillende kennistestjes over onderwerpen die veel hardlopers belangrijk vinden.

Kosten

Gratis. 

Koppeling met elektronische patiënten dossiers (EPD's)

Nee

Vereisten besturingssystemen

Desktop

Taal

Nederlands

Onderzoeksresultaten

De online interventie Runfitcheck was effectief in het stimuleren van aspecten van blessurepreventief gedrag bij volwassen beginnende hardlopers, meestal gerelateerd aan een warming-up routine. 

 

  1. Kemler E, Gouttebarge V. A Tailored Advice Tool to Prevent Injuries Among Novice Runners: Protocol for a Randomized Controlled Trial. JMIR Res Protoc. 2018 Dec 19;7(12):e187. doi: 10.2196/resprot.9708. PMID: 30567686; PMCID: PMC6315232. 
  1. Kemler, E., Cornelissen, M. & Gouttebarge, V. (2019). The effectiveness of an online intervention in stimulating injury-preventive behaviour in adult novice runners: Results of a randomised controlled trial. Geraadpleegd op 10 oktober 2022, van https://10.17159/2078-516X/2021/v33i1a11297 

Meer informatie

Laatst gewijzigd op:

Reviews

Voor deze technologie zijn nog geen reviews beschikbaar.

Uitgelichte technologieën

Muscles & Kinesiology, Visible Body 

mobiele_applicatie
Muscles & Kinesology is onderdeel van de Visible body waarmee je de anatomie en kinesiologie van het lichaam kan bestuderen.

Kinesiology Taping Guide

mobiele_applicatie
De kinesiologie taping guide is een app waar stapsgewijs wordt uitgelegd hoe je kinesiotape kan aanleggen.

Achy Penguin

mobiele_applicatie
Achy Penguin biedt een laagdrempelige manier voor kinderen om hun pijn te lokaliseren, te kwantificeren en zich gemachtigd te voelen om iets aan hun pijn te doen.

Bekijk het overzicht van de technologieën

Beweegtech.nl helpt jou als fysiotherapeut of oefentherapeut om voor jouw patiënt te inventariseren of er beweegzorgtechnologie is die jouw behandeling kan ondersteunen. Je kunt zoeken op een specifiek doel, doelgroep of type technologie en ziet vervolgens welke mogelijkheden er zijn. Op basis van de eigenschappen van de technologie bepaal jij of de technologie aansluit bij jouw patiënt: de juiste technologie bij de juiste patiënt!

BeweegTech is mede mogelijk gemaakt door