Home -> Mobiele applicaties -> Tinnitus Therapy Lite

Tinnitus Therapy Lite

bron: https://www.soundoasis.com/apps/tinnitus-therapy-pro-app/

Deze applictie is bedoeld voor mensen met tinnitus om te leren omgaan met tinnitus.

Doelen

  • Ontspannen
  • Leren omgaan met tinnitus

Doelgroep

Deze app is bedoeld voor mensen met tinnitus.

Inhoud

De geluiden in deze app kunnen een effectief hulpmiddel zijn om tinnitus te beheersen met behulp van geluidstherapie en geluidsmaskering om tinnitussymptomen minder opvallend te maken. Dit maskerende effect kan vooral ’s nachts effectief zijn wanneer de omgeving stiller is. Door te luisteren naar aangename geluiden, met name geluiden die dicht bij het frequentieniveau van uw tinnitussymptomen liggen, zullen uw hersenen voornamelijk het aangename geluid horen in plaats van het vervelende tinnitusgeluid. 

Kosten

Lite versie: Gratis 

Pro versie: €5,99 eenmalig bij de aanschaf 

Koppeling met elektronische patiënten dossiers (EPD's)

Er is geen koppeling met een EPD.

Vereisten besturingssystemen

Taal

De app is beschikbaar in het Engels.

Onderzoeksresultaten

Mehdi et al. (2020) beschreef een aantal apps die beschikbaar zijn voor mensen met tinnitus. Van de 34 geïdentificeerde apps waren slechts zeven apps evidence-based; Tinnitus Therapy (Lite), ReSound Relief, SimplyNoise, Audio Notch, Wysa, Woebot, and MindShift (1).  

  1. Mehdi, M., Stach, M., Riha, C., Neff, P., Dode, A., Pryss, R., Schlee, W., Reichert, M., & Hauck, F. J. (2020). Smartphone and Mobile Health Apps for Tinnitus: Systematic Identification, Analysis, and Assessment. JMIR mHealth and uHealth, 8(8), e21767. https://doi.org/10.2196/21767 

Meer informatie

Laatst gewijzigd op:

Reviews

Voor deze technologie zijn nog geen reviews beschikbaar.

Uitgelichte technologieën

Muscles & Kinesiology, Visible Body 

mobiele_applicatie
Muscles & Kinesology is onderdeel van de Visible body waarmee je de anatomie en kinesiologie van het lichaam kan bestuderen.

Kinesiology Taping Guide

mobiele_applicatie
De kinesiologie taping guide is een app waar stapsgewijs wordt uitgelegd hoe je kinesiotape kan aanleggen.

Achy Penguin

mobiele_applicatie
Achy Penguin biedt een laagdrempelige manier voor kinderen om hun pijn te lokaliseren, te kwantificeren en zich gemachtigd te voelen om iets aan hun pijn te doen.

Bekijk het overzicht van de technologieën

Beweegtech.nl helpt jou als fysiotherapeut of oefentherapeut om voor jouw patiënt te inventariseren of er beweegzorgtechnologie is die jouw behandeling kan ondersteunen. Je kunt zoeken op een specifiek doel, doelgroep of type technologie en ziet vervolgens welke mogelijkheden er zijn. Op basis van de eigenschappen van de technologie bepaal jij of de technologie aansluit bij jouw patiënt: de juiste technologie bij de juiste patiënt!

BeweegTech is mede mogelijk gemaakt door