Werkwijze BeweegTech

Inhoud BeweegTech 

Beweegtech.nl biedt een overzicht van de volgende type beweegzorgtechnologieën: apps, wearables, sensoren, VR/AR, robotica, fitness games en beeldbellen. De technologieën die zijn opgenomen worden gebruikt door fysiotherapeuten en oefentherapeuten in het werkveld en voldoen tevens aan onze inclusiecriteria:

  • De beweegzorgtechnologie is beschikbaar

     

  • De beweegzorgtechnologie draagt bij aan het welbevinden van de burger die begeleid wordt door een fysiotherapeut of oefentherapeut
  • De doelstelling van de app sluit aan het bij het domein van de fysiotherapie en oefentherapie

Aangezien het aanbod aan beweegzorgtechnologie continu in beweging is, zal het overzicht dat wij bieden helaas nooit compleet kunnen zijn. Mis je een bepaalde beweegzorgtechnologie? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Het informatiekader

Het informatiekader geeft inzicht in de kenmerken van de beweegzorgtechnologie. De informatie is verzameld door studenten, onderzoeksassistenten en docent-onderzoekers van verschillende hogescholen in Nederland, altijd in samenwerking met een onderzoeker van het Lectoraat Innovatie van Beweegzorg van de Hogeschool Utrecht. Informatie wordt verzameld via de website van de beweegzorgtechnologie en van wetenschappelijke artikelen die gepubliceerd zijn in peer-reviewed tijdschriften. Wetenschappelijke artikelen zijn alleen gebruikt als de artikelen van kwaliteitsniveau 2b zijn volgens de indeling Levels of Evidence van het Centre for Evidence Based Medicine van de Universiteit Oxford. 

Het overzicht en het informatiekader op BeweegTech is bedoeld als hulpmiddel voor fysio- en oefentherapeuten. Per patiënt zal altijd kritisch beoordeeld moeten worden of een bepaalde beweegzorgtechnologie van toegevoegde waarde is.

Heb je aanvullingen of aanpassingen op het informatiekader? Stuur dan een mailtje naar fysiofuturelab@hu.nl. Aanpassingen aan de informatiekaders worden twee keer per jaar verwerkt.