Over BeweegTech

Het informatieve e-platform Beweegtech.nl is een initiatief van het Lectoraat Innovatie van Beweegzorg van de Hogeschool Utrecht.

Met Beweegtech.nl streven we ernaar om fysiotherapeuten en oefentherapeuten te faciliteren in het aanbieden van de juiste beweegzorgtechnologie bij de juiste patiënt. Door te zoeken op het doel, de doelgroep of een type technologie wordt er een overzicht geboden van beschikbare technologieën, de eigenschappen hiervan en de kwaliteit. Onder Tools worden bovendien diverse handvaten geboden om beweegzorgtechnologie te implementeren in de dagelijkse praktijk.

Beweegtech.nl is een onafhankelijke website die gefinancierd wordt door de Hogeschool Utrecht, Het Koninklijk Genootschap voor Fysiotherapeuten (KNGF), Keurmerk Fysiotherapie en de Vereniging voor Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck (VvOCM). Daarnaast werken we samen met studenten en docenten van vrijwel alle hogescholen in Nederland. Met elkaar creëren we zo een platform voor elkaar!

Inhoud BeweegTech

Beweegtech.nl biedt een overzicht van de volgende type beweegzorgtechnologieën: apps, wearables, sensoren, VR/AR, robotica, fitness games en beeldbellen. De technologieën die zijn opgenomen worden gebruikt door fysiotherapeuten en oefentherapeuten in het werkveld en voldoen tevens aan onze inclusiecriteria:

  • De beweegzorgtechnologie is beschikbaar
  • De beweegzorgtechnologie draagt bij aan het welbevinden van de burger die begeleid wordt door een fysiotherapeut of oefentherapeut
  • De doelstelling van de app sluit aan het bij het domein van de fysiotherapie en oefentherapie

Aangezien het aanbod aan beweegzorgtechnologie continu in beweging is, zal het overzicht dat wij bieden helaas nooit compleet kunnen zijn. Mis je een bepaalde beweegzorgtechnologie? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Maak kennis met het team

Cindy Veenhof

Inhoudelijk adviseur

Corelien Kloek

Projectleider

Sander van de Hoef

Docent-onderzoeker

Mark van Tilburg

Docent-onderzoeker

Onze sponsors

Onze partners