Home -> Robotica-> EksoBionics- EksoUE

EksoBionics- EksoUE

Bron: https://eksobionics.com

Bron: https://youtu.be/4uqVxZtJVYo

De EksoUE van EksoBionics heeft als doel om te ondersteunen bij het oefenen van armbewegingen. N.B. De EksoUE heeft niet als doel om mensen te ondersteunen bij het maken van armbewegingen buiten de therapeutische setting, maar heeft specifiek als doel om te ondersteunen bij het revalideren.

Doelen

  • Oefenen

Doelgroep

De EksoUE is bedoeld voor gebruik bij mensen die revalideren in verband met neurologisch letsel, waaronder mensen met een beroerte, een dwarslaesie, plexus brachialis-letsel, Guillain-Barré syndroom en orthopedische aandoeningen.  

Inhoud

  • De EksoUE bestaat uit een draagbaar exo-skelet voor de bovenste extremiteiten en de romp, wat met behulp van trekveren wordt aangedreven.  
  • De EksoUE kan de patiënt gedeeltelijk ondersteunen bij het maken van bewegingen met de armen. 
  • De EksoUE kan snel aangepast worden op de individuele patiënt, doordat alle onderdelen aan te passen zijn in de lengte met behulp van een speciaal klik-en-draai systeem.  

Kosten

Onbekend. 

 

Op aanvraag wordt een prijsindicatie of een vrijblijvende offerte gegeven.  

 

Meer informatie kunt u vinden op https://eksobionics.com/distributors/ 

Koppeling met elektronische patiënten dossiers (EPD's)

Er is geen koppeling met een fysiotherapeutisch EPD.

Vereisten besturingssystemen

N.v.t.

Taal

Onbekend

Onderzoeksresultaten

Er zijn nog geen peer-reviewed artikelen gepubliceerd over het gebruikersgemak, de betrouwbaarheid, de validiteit en de effectiviteit van de EksoUE. 

Meer informatie

Laatst gewijzigd op:

Reviews

Voor deze technologie zijn nog geen reviews beschikbaar.

Uitgelichte technologieën

Muscles & Kinesiology, Visible Body 

mobiele_applicatie
Muscles & Kinesology is onderdeel van de Visible body waarmee je de anatomie en kinesiologie van het lichaam kan bestuderen.

Kinesiology Taping Guide

mobiele_applicatie
De kinesiologie taping guide is een app waar stapsgewijs wordt uitgelegd hoe je kinesiotape kan aanleggen.

Achy Penguin

mobiele_applicatie
Achy Penguin biedt een laagdrempelige manier voor kinderen om hun pijn te lokaliseren, te kwantificeren en zich gemachtigd te voelen om iets aan hun pijn te doen.

Bekijk het overzicht van de technologieën

Beweegtech.nl helpt jou als fysiotherapeut of oefentherapeut om voor jouw patiënt te inventariseren of er beweegzorgtechnologie is die jouw behandeling kan ondersteunen. Je kunt zoeken op een specifiek doel, doelgroep of type technologie en ziet vervolgens welke mogelijkheden er zijn. Op basis van de eigenschappen van de technologie bepaal jij of de technologie aansluit bij jouw patiënt: de juiste technologie bij de juiste patiënt!

BeweegTech is mede mogelijk gemaakt door