Home -> Wearables -> Hipper

Hipper

bron: https://www-visiblebody-com.hu.idm.oclc.org/anatomy-and-physiology-apps/muscle-anatomy

bron: https://youtu.be/2lAqSUuNu5E

Hipper (wearable i.c.m. platform) heeft als doel om zowel patiënten als fysio- en oefentherapeuten inzicht te geven in het beweeggedrag van de patiënt, om zo de patiënt te coachen in het behalen van therapiedoelen rondom beweegactiviteiten.

Doelen

  • Meten
  • Bewegen
  • Coachen op afstand
  • Gezonde leefstijl

Doelgroep

Hipper is bedoeld voor algemeen gebruik in de revalidatiezorg voor oudere personen.

Inhoud

– Hipper bestaat uit een wearable in combinatie met een online coachportaal voor de therapeut en patiënt.
– De Hipper Box brengt het beweeggedrag van de patiënt in kaart. De patiënt bevestigt dagelijks een kleine wearable op de broek of rok.
– De Hipper box stuurt gegevens vanzelf op naar de beveiligde Hipper server.
– Het Hipper dashboard biedt inzicht in het beweeggedrag. De bewegingsscores worden weergeven op een smartphone, tablet, computer of laptop.
– Het hipper dashboard stelt patiënt en fysiotherapeut in staat om voortgang op therapiedoelen rondom beweegactiviteiten te bespreken. Door dit te combineren met beeldbellen kan er op afstand worden gecoacht.

Kosten

Onbekend.

Op aanvraag wordt een prijsindicatie of een vrijblijvende offerte gegeven.

Meer informatie kunt u vinden op https://www.hippertx.nl/

Koppeling met elektronische patiënten dossiers (EPD's)

Onbekend

Vereisten besturingssystemen

Onbekend

Taal

De software is beschikbaar in het Nederlands.

Onderzoeksresultaten

Uit een kwalitatieve studie naar de integratie van deze sensor-monitoring in de revalidatie kwam naar voren dat oudere personen het vergroten van zelfvertrouwen in het uitvoeren van dagelijkse activiteiten, meer betrokken zijn bij het herstelproces en actiever worden als meest belangrijke bijdrage aan het herstelproces zagen. (1)

Uit een RCT blijkt dat ergotherapie na een heupfractuur waarbij deze sensor-monitoring is ingezet, effectiever is in het verbeteren van dagelijks functioneren na zes maanden dan gebruikelijke zorg. (2)

1. Margriet Pol, Sebastiaan Peek, Fenna van Nes, Margo van Hartingsveldt, Bianca Buurman, Ben Kröse, Everyday life after a hip fracture: what community-living older adults perceive as most beneficial for their recovery, Age and Ageing, Volume 48, Issue 3, May 2019, Pages 440–447

2. Margriet C Pol, Gerben ter Riet, Margo van Hartingsveldt, Ben Kröse, Bianca M Buurman, Effectiveness of sensor monitoring in a rehabilitation programme for older patients after hip fracture: a three-arm stepped wedge randomised trial, Age and Ageing, Volume 48, Issue 5, September 2019, Pages 650–657

Meer informatie

Laatst gewijzigd op:

Reviews

Voor deze technologie zijn nog geen reviews beschikbaar.

Uitgelichte technologieën

Hipper

Middel 4platform
Hipper (wearable i.c.m. platform) heeft als doel om zowel patiënten als fysio- en oefentherapeuten inzicht te geven in het beweeggedrag van de patiënt, om zo de patiënt te coachen in het behalen van therapiedoelen rondom beweegactiviteiten.

Muscles & Kinesiology, Visible Body 

mobiele_applicatie
Muscles & Kinesology is onderdeel van de Visible body waarmee je de anatomie en kinesiologie van het lichaam kan bestuderen.

Kinesiology Taping Guide

mobiele_applicatie
De kinesiologie taping guide is een app waar stapsgewijs wordt uitgelegd hoe je kinesiotape kan aanleggen.

Bekijk het overzicht van de technologieën

Beweegtech.nl helpt jou als fysiotherapeut of oefentherapeut om voor jouw patiënt te inventariseren of er beweegzorgtechnologie is die jouw behandeling kan ondersteunen. Je kunt zoeken op een specifiek doel, doelgroep of type technologie en ziet vervolgens welke mogelijkheden er zijn. Op basis van de eigenschappen van de technologie bepaal jij of de technologie aansluit bij jouw patiënt: de juiste technologie bij de juiste patiënt!

BeweegTech is mede mogelijk gemaakt door