Home -> Sensoren -> Awinda Starter van Xsens

Awinda Starter van Xsens

bron: https://www.xsens.com/products

De MVN Awinda starter zijn losse draadloze inertie sensoren die gebruikt kunnen worden voor een bewegingsanalyse.

Doelen

  • Meten 

Doelgroep

Deze technologie is breed inzetbaar, van de revalidatie tot de sport.

Inhoud

  • De Awinda starter is bedoeld voor het meten van een standaard performance enn is hiermee minder geavanceerd als de MVN Awinda en MVN Link.
  • De Awinda starter bestaat uit 17 draadloze inertiesensoren een shirt en banden om de sensoren te bevestigen 
  • De sensoren zijn oplaadbaar met een USB kabel 
  • Batterijduur: 6 uur 
  • Communicatie: radiografisch gestuurd 
  • De aanschaf van de Awinda  is  inclusief een software pakket dat het volgende bevat: 
  • MT manager software dat de output in een makkelijker te gebruiken grafische interface  zet. 
  • Software development kit waarbij de output van de trackers rechts wordt gegeven waarbij de gebruiker dit zelf kan integreren in de eigen applicaties. 
  • Er zijn meerdere varianten van deze sensoren. Voor een overzicht https://www.xsens.com/news/xsens-motion-capture-pricing 

Kosten

Koppeling met elektronische patiënten dossiers (EPD's)

Nee

Vereisten besturingssystemen

N.v.t.

Taal

Engels

Onderzoeksresultaten

Er is onderzoek gedaan naar de validiteit van de MVN Awinda waarbij deze is vergeleken met Vicon. Hier worden dezelfde sensoren voor gebruikt als bij de Awinda Starter. Er was redelijke tot excellente validiteit bij het gebruik van deze inertiemeters bij sporters met een voorste kruisbandletsel. 

 

Di Paolo, S., Lopomo, N. F., Della Villa, F., Paolini, G., Figari, G., Bragonzoni, L., Grassi, A., & Zaffagnini, S. (2021). Rehabilitation and Return to Sport Assessment after Anterior Cruciate Ligament Injury: Quantifying Joint Kinematics during Complex High-Speed Tasks through Wearable Sensors. Sensors, 21(7), 2331. https://doi.org/10.3390/s21072331 

Meer informatie

Laatst gewijzigd op:

Reviews

Voor deze technologie zijn nog geen reviews beschikbaar.

Uitgelichte technologieën

Beweegwereld

Beweegwereld
Beweegwereld is een portaal voor alle online communicatie tussen therapeut en cliënt (kind). Veilig, vrolijk en vertrouwd.

Beweegzorgonline.nl 

Beweegzorgonline.nl 
Beweegzorgonline is een platform dat je helpt zelfstandig je klachten op te lossen. Op de website staan specifieke oefeningen en informatie per klacht.

Fysiozelfcheck

Fysiozelfcheck
De fysiozelfcheck is een app waarin de patiënt erachter kan komen of hij/zij zelfstandig oefeningen kan doen of het beter contact op kan nemen met de fysiotherapeut.

Bekijk het overzicht van de technologieën

Beweegtech.nl helpt jou als fysiotherapeut of oefentherapeut om voor jouw patiënt te inventariseren of er beweegzorgtechnologie is die jouw behandeling kan ondersteunen. Je kunt zoeken op een specifiek doel, doelgroep of type technologie en ziet vervolgens welke mogelijkheden er zijn. Op basis van de eigenschappen van de technologie bepaal jij of de technologie aansluit bij jouw patiënt: de juiste technologie bij de juiste patiënt!

BeweegTech is mede mogelijk gemaakt door