Home -> Beeldbellen -> Digitale spreekkamer

Digitale spreekkamer
Beeldbellen tussen zorgprofessional en patiënt.

Doelen

  • Coachen op afstand  
  • Communiceren  

Doelgroep

Beeldbellen tussen zorgprofessional en patiënt.

Inhoud

Beeldbellen met telefoon, tablet of Mac waarvoor de patiënt voorafgaand een programma moet installeren 

Kosten

Er zijn geen kosten aan verbonden.

Koppeling met elektronische patiënten dossiers (EPD's)

Er is geen koppeling met een fysiotherapeutisch EPD.

Vereisten besturingssystemen

Taal

Nederlands en Engels

Onderzoeksresultaten

Het gebruik van videobellen is een te overwegen optie bij musculoskeletale fysiotherapie. Een aantal testen kunnen betrouwbaar en valide uitgevoerd worden. Er wordt ook een positieve bijdrage gemeld op de fysiotherapeutische behandeling. Naar patiënt ervaringen moet nog meer onderzoek gedaan worden, evenals de modellen voor blended fysiotherapie. Er lijkt sprake te zijn van een kostenbesparend effect, maar kosten effectiviteit studies zijn nog niet uitgevoerd. Er wordt aanbevolen om nog grotere RCT’s te doen om de effecten van videobellen inzichtelijk te maken (1). 

 

Telehealth geeft substantiële voordelen voor de secundaire preventie van hart- en vaatziekte vergeleken met de standaardbehandeling. Hierbij moet opgemerkt worden dat in deze systematic review meerdere soorten telebehandeling werden genoemd(2). 

 

  1. Grona, S. L., Bath, B., Busch, A., Rotter, T., Trask, C., & Harrison, E. (2017). Use of videoconferencing for physical therapy in people with musculoskeletal conditions: A systematic review. Journal of Telemedicine and Telecare24(5), 341–355. https://doi.org/10.1177/1357633×17700781 
  2. Jin, K., Khonsari, S., Gallagher, R., Gallagher, P., Clark, A. M., Freedman, B., Briffa, T., Bauman, A., Redfern, J., & Neubeck, L. (2019). Telehealth interventions for the secondary prevention of coronary heart disease: A systematic review and meta-analysis. European Journal of Cardiovascular Nursing18(4), 260–271. https://doi.org/10.1177/1474515119826510 

 

Meer informatie

Laatst gewijzigd op:

Reviews

Voor deze technologie zijn nog geen reviews beschikbaar.

Uitgelichte technologieën

Hipper

Middel 4platform
Hipper (wearable i.c.m. platform) heeft als doel om zowel patiënten als fysio- en oefentherapeuten inzicht te geven in het beweeggedrag van de patiënt, om zo de patiënt te coachen in het behalen van therapiedoelen rondom beweegactiviteiten.

Muscles & Kinesiology, Visible Body 

mobiele_applicatie
Muscles & Kinesology is onderdeel van de Visible body waarmee je de anatomie en kinesiologie van het lichaam kan bestuderen.

Kinesiology Taping Guide

mobiele_applicatie
De kinesiologie taping guide is een app waar stapsgewijs wordt uitgelegd hoe je kinesiotape kan aanleggen.

Bekijk het overzicht van de technologieën

Beweegtech.nl helpt jou als fysiotherapeut of oefentherapeut om voor jouw patiënt te inventariseren of er beweegzorgtechnologie is die jouw behandeling kan ondersteunen. Je kunt zoeken op een specifiek doel, doelgroep of type technologie en ziet vervolgens welke mogelijkheden er zijn. Op basis van de eigenschappen van de technologie bepaal jij of de technologie aansluit bij jouw patiënt: de juiste technologie bij de juiste patiënt!

BeweegTech is mede mogelijk gemaakt door