Home -> Robotica -> Exowalk

Exowalk

bron: https://youtu.be/j42mb2gEUlw

Het verbeteren van het looppatroon, de mobiliteit en stabiliteit bij mensen met ernstige neurologische aandoeningen die problemen ervaren bij het lopen. Het uitvoeren van looptraining waarbij loopsnelheid en richting kan worden aangepast. Het verhogen van bewustzijn, kosteneffectiviteit en patiënttevredenheid.

Doelen

 • Meten 
 • Oefenen 
 • Bewegen  

Doelgroep

Exowalk richt zich op mensen met neurologische aandoeningen die problemen ervaren met lopen.  

Inhoud

 • De Exowalk is een exoskelet die ondersteunt bij het lopen. Middels een joystick kan de patiënt de loopsnelheid (0.1 tot 2.0 km/u) en looprichting aanpassen.  
 • De Exowalk wordt geleverd met een software die revalidatiedossiers van patiënten registreert en bijhoudt. 
 • De Exowalk is te besturen door de hulpverlener middels een tablet. 
 • De Exowalk is te verkrijgen in 3 opties: 
 • Exowalk 
 • Exowalk Pro 
 • Exowalk Arm 

Kosten

onbekend

 

Koppeling met elektronische patiënten dossiers (EPD's)

Er is geen koppeling met een fysiotherapeutisch EPD

Vereisten besturingssystemen

n.v.t.

Taal

De software is in verschillende talen beschikbaar, waaronder Engels, ChineesJapans en Koreaans. De software is echter niet in het Nederlands beschikbaar.  

Onderzoeksresultaten

In een Randomized Controlled Trial uit 2019 bleek de effectiviteit op loopfunctie bij mensen met een CVA van de Exowalk even effectief als conventionele looptraining door een fysiotherapeut(1). 

 

In een Randomized Controlled Trial uit 2020 bleek de Exowalk niet effectiever te zijn dan conventionele fysiotherapie op de mate van zelfstandigheid van het lopen bij mensen met een CVA (2). 

Uit een Randomized Controlled Trail uit 2020 bleek dat er geen significant verschil aan te tonen is in de resultaten van looptraining van de exowalk en looptraining begeleid door een fysiotherapeut (3)

 

 1. Nam YG, Lee JW, Park JW, Lee HJ, Nam KY, Park JH, et al. Effects of Electromechanical Exoskeleton-Assisted Gait Training on Walking Ability of Stroke Patients: A Randomized Controlled Trial. Arch Phys Med Rehabil [Internet]. 2019;100(1):26–31. Available from: https://doi.org/10.1016/j.apmr.2018.06.020
 2. Nam YG, Park JW, Lee HJ, Nam KY, Choi MR, Yu CS, et al. Further effects of electromechanically assisted gait trainer (Exowalk®) in patients with chronic stroke: A randomized controlled trial. J Rehabil Med. 2020;52(9). 
 3. Kwon, B. S., Nam, Y. G., Lee, H. J., Jo, E. H., & Lee, J. W. (2018). Effects of electromechanical assisted gait training with Exowalk® on walking ability of chronic stroke patients: A randomized controlled trial. Annals of Physical and Rehabilitation Medicine, 61. https://doi.org/10.1016/j.rehab.2018.05.077  

Meer informatie

Laatst gewijzigd op:

Reviews

Voor deze technologie zijn nog geen reviews beschikbaar.

Uitgelichte technologieën

Hipper

Middel 4platform
Hipper (wearable i.c.m. platform) heeft als doel om zowel patiënten als fysio- en oefentherapeuten inzicht te geven in het beweeggedrag van de patiënt, om zo de patiënt te coachen in het behalen van therapiedoelen rondom beweegactiviteiten.

Muscles & Kinesiology, Visible Body 

mobiele_applicatie
Muscles & Kinesology is onderdeel van de Visible body waarmee je de anatomie en kinesiologie van het lichaam kan bestuderen.

Kinesiology Taping Guide

mobiele_applicatie
De kinesiologie taping guide is een app waar stapsgewijs wordt uitgelegd hoe je kinesiotape kan aanleggen.

Bekijk het overzicht van de technologieën

Beweegtech.nl helpt jou als fysiotherapeut of oefentherapeut om voor jouw patiënt te inventariseren of er beweegzorgtechnologie is die jouw behandeling kan ondersteunen. Je kunt zoeken op een specifiek doel, doelgroep of type technologie en ziet vervolgens welke mogelijkheden er zijn. Op basis van de eigenschappen van de technologie bepaal jij of de technologie aansluit bij jouw patiënt: de juiste technologie bij de juiste patiënt!

BeweegTech is mede mogelijk gemaakt door