Fitlights

bron: https://www.fitlighttraining.com/#_

Home -> Sensoren -> Fitlights

bron: https://youtu.be/krqhHoWKhj4

Het doel van deze technologie is het plezierig/uitdagend maken van grond-/looptraining en behendigheidstraining.

Doelen

  • Oefenen
  • Meten
  • Bewegen

Doelgroep

Deze technologie is bedoeld voor sporters en patiënten om het trainen uitdagender te maken. 

Inhoud

Fitligth Trainer is een een systeem met draagbare led lichtjes waarmee reactietraining en cognitieve training geven kan worden. Middels een handcomputer (de PDA) kan ingesteld worden welke lichten op welk moment moeten branden.Er zijn standaard trainingsprogramma’s maar het is ook handmatig instelbaar. Na afloop van het programma, kan je jouw resultaten bekijken. 

Kosten

De kosten van aanschaf zijn te vinden op: 

https://store.fitlighttraining.com/all-product/  

Een starters set met 4 lichten kost $999,- 

 

Koppeling met elektronische patiënten dossiers (EPD's)

Er is geen koppeling met een fysiotherapeutisch EPD.

 

.

Vereisten besturingssystemen

iOS en Android

Taal

Engels

Onderzoeksresultaten

Het gebruik van Fitlights kan in de vorm van training significante verbetering tonen in de reactietijd en hand-oog coördinatie. In het onderzoek van Forni et al. (2022) is er binnen 6 weken een verbetering te zien in de motorieke prestaties en de reactietijd van tennisspelers onder de 10 jaar (1).

 

  1. Forni F, Farinini E, Leardi R, Rinaldo A. Effects of visual training on motor performance in young tennis players using FitLight trainer. J Sports Med Phys Fitness. 2022 Apr;62(4):585-592. doi: 10.23736/S0022-4707.21.12145-0. Epub 2021 Jun 17. PMID: 34137571.

Meer informatie

Laatst gewijzigd op:

Reviews

Voor deze technologie zijn nog geen reviews beschikbaar.

Uitgelichte technologieën

Beweegwereld

Beweegwereld
Beweegwereld is een portaal voor alle online communicatie tussen therapeut en cliënt (kind). Veilig, vrolijk en vertrouwd.

Beweegzorgonline.nl 

Beweegzorgonline.nl 
Beweegzorgonline is een platform dat je helpt zelfstandig je klachten op te lossen. Op de website staan specifieke oefeningen en informatie per klacht.

Fysiozelfcheck

Fysiozelfcheck
De fysiozelfcheck is een app waarin de patiënt erachter kan komen of hij/zij zelfstandig oefeningen kan doen of het beter contact op kan nemen met de fysiotherapeut.

Bekijk het overzicht van de technologieën

Beweegtech.nl helpt jou als fysiotherapeut of oefentherapeut om voor jouw patiënt te inventariseren of er beweegzorgtechnologie is die jouw behandeling kan ondersteunen. Je kunt zoeken op een specifiek doel, doelgroep of type technologie en ziet vervolgens welke mogelijkheden er zijn. Op basis van de eigenschappen van de technologie bepaal jij of de technologie aansluit bij jouw patiënt: de juiste technologie bij de juiste patiënt!

BeweegTech is mede mogelijk gemaakt door