Home -> Robotica -> Hocoma-ArmeoPower

Hocoma-ArmeoPower

Bron: https://hocoma.b-cdn.net/

Bron: https://youtu.be/A3g8y-hscUY

De ArmeoPower is bedoeld voor gebruik in de vroege revalidatiefase bij mensen met ernstige bewegingsbeperkingen van de arm en hand als gevolg van een beroerte of niet-aangeboren hersenletsel.

Doelen

  • Oefenen 
  • Meten

Doelgroep

De ArmeoPower is bedoeld voor gebruik in de vroege revalidatiefase bij mensen met ernstige bewegingsbeperkingen van de arm en hand als gevolg van een beroerte of niet-aangeboren hersenletsel.  

Inhoud

  • De ArmeoPower bestaat uit een verrijdbare kast met een robotarm en een exo-skelet die gekoppeld is aan een computer met een beeldscherm.  
  • De ArmeoPower maakt gebruik van spel-achtige oefeningen en Augmented Performance Feedback (APF) software om patiënten te motiveren om hun trainingsdoelen te bereiken. 
  • De APF-software meet de prestaties van de patiënt en past hier het trainingsniveau op aan, waardoor getracht wordt om op een optimaal niveau te oefenen en patiënten te motiveren.  
  • De robotarm ondersteunt de arm met behulp van een mechanisch aangedreven exo-skelet die meebeweegt met de alle driedimensionale bewegingen van de arm. 
  • De robotarm kan de bewegingen van de patiënt geheel of gedeeltelijk ondersteunen, afhankelijk van het doel en het niveau van de therapie.  
  • Er is een aparte module beschikbaar voor het trainen van de handfunctie van patiënten, te weten de ManovoPower-module.  

Kosten

Onbekend. 

Op aanvraag wordt een prijsindicatie of een vrijblijvende offerte gegeven.  

Meer informatie kunt u vinden op https://www.hocoma.com/solutions/lokomat-2/pricing-financing/ 

Koppeling met elektronische patiënten dossiers (EPD's)

Onbekend

Vereisten besturingssystemen

Onbekend

Taal

Onbekend

Onderzoeksresultaten

De effecten van robot-geassisteerde training van de bovenste extremiteit bij mensen met een beroerte 

Uit een systematische review blijkt dat het erop lijkt erop dat robot-geassisteerde training van de bovenste extremiteit de dagelijkse activiteiten, armfunctie en spierkracht van de paraplegische arm van mensen met een beroerte meer kan verbeteren dan reguliere therapie. Het is echter nog onduidelijk of deze verbeteringen ook daadwerkelijk klinische relevant zijn voor de meeste mensen met een beroerte. (1) 

 

Referentie(s) 

 

  1. Mehrholz J, Pohl M, Platz T, Kugler J, Elsner B. Electromechanical and robot-assisted arm training for improving activities of daily living, arm function, and arm muscle strength after stroke. Cochrane Database Syst Rev. 2018;2018(9). 

 

 

Meer informatie

Laatst gewijzigd op:

Reviews

Voor deze technologie zijn nog geen reviews beschikbaar.

Uitgelichte technologieën

Hipper

Middel 4platform
Hipper (wearable i.c.m. platform) heeft als doel om zowel patiënten als fysio- en oefentherapeuten inzicht te geven in het beweeggedrag van de patiënt, om zo de patiënt te coachen in het behalen van therapiedoelen rondom beweegactiviteiten.

Muscles & Kinesiology, Visible Body 

mobiele_applicatie
Muscles & Kinesology is onderdeel van de Visible body waarmee je de anatomie en kinesiologie van het lichaam kan bestuderen.

Kinesiology Taping Guide

mobiele_applicatie
De kinesiologie taping guide is een app waar stapsgewijs wordt uitgelegd hoe je kinesiotape kan aanleggen.

Bekijk het overzicht van de technologieën

Beweegtech.nl helpt jou als fysiotherapeut of oefentherapeut om voor jouw patiënt te inventariseren of er beweegzorgtechnologie is die jouw behandeling kan ondersteunen. Je kunt zoeken op een specifiek doel, doelgroep of type technologie en ziet vervolgens welke mogelijkheden er zijn. Op basis van de eigenschappen van de technologie bepaal jij of de technologie aansluit bij jouw patiënt: de juiste technologie bij de juiste patiënt!

BeweegTech is mede mogelijk gemaakt door