Home -> Mobiele applicaties -> iHandy Level

iHandy Level

https://play-lh.googleusercontent.com/uPq1LQ6tDDDfdIaSZnEhYcWHteXxhvceGGADOMuWavN_taG-PLfRttJR-a1_SASLn-xD=w1920-h969-rw

Meten van Range of Motion (ROM) van gewrichten.

Doelen

  • Meten

Doelgroep

De app kan worden gebruikt door professionals die de ROM van een gewricht van een patiënt willen meten. 

 

Inhoud

Door middel van een inclinometer wordt de hoek van het gewricht in 2 posities gemeten. Op basis van het verschil hierin wordt ROM vastgelegd. 

Kosten

Gratis

 

Koppeling met elektronische patiënten dossiers (EPD's)

Nee

Vereisten besturingssystemen

Taal

English, Dutch, French, German, Italian, Japanese, Korean, Simplified Chinese, Spanish, Traditional Chinese 

Onderzoeksresultaten

Er is voldoende bewijs dat de validiteit en betrouwbaarheid van verschillende apps voor het meten van ROM voldoende zijn. Hierbij zijn niet alle bewegingen goed meetbaar, zo is axiale rotatie van de wervelkolom bijvoorbeeld lastig te meten. In het onderzoek zijn zowel smartphones die draaien op Android en iOS meegenomen. 

Keogh, J. W. L., Cox, A., Anderson, S., Liew, B., Olsen, A., Schram, B., & Furness, J. (2019). Reliability and validity of clinically accessible smartphone applications to measure joint range of motion: A systematic review. PLOS ONE, 14(5), e0215806. https://doi.org/10.1371/journal.pone.0215806 

 

De review van Pouramadi et al. 2020 geeft een indicatie dat  de psychometrische eigenschappen van de iHandy level app voldoende zijn voor het meten  van thoracolumbosacrale flexie in stand, extensie, lateroflexie, geïsoleerde lumbale flexie en lumbare lordose bij gezonde proefpersonen. Voor de kwaliteit van de app voor patiënten met lage rugpijn is nog onvoldoende bewijs, daarom wordt geadviseerd om nog terughoudend te zijn om de app bij patiënten met lage rugpijn in te zetten. 

 

Pourahmadi, M., Hesarikia, H., Ghanjal, A., & Shamsoddini, A. (2020). Psychometric Properties of the iHandy Level Smartphone Application for Measuring Lumbar Spine Range of Motion and Lordosis: A Systematic Review of the Literature. Journal of Sport Rehabilitation, 29(3), 352–359. https://doi.org/10.1123/jsr.2018-0354 

Meer informatie

Laatst gewijzigd op:

Reviews

Voor deze technologie zijn nog geen reviews beschikbaar.

Uitgelichte technologieën

Hipper

Middel 4platform
Hipper (wearable i.c.m. platform) heeft als doel om zowel patiënten als fysio- en oefentherapeuten inzicht te geven in het beweeggedrag van de patiënt, om zo de patiënt te coachen in het behalen van therapiedoelen rondom beweegactiviteiten.

Muscles & Kinesiology, Visible Body 

mobiele_applicatie
Muscles & Kinesology is onderdeel van de Visible body waarmee je de anatomie en kinesiologie van het lichaam kan bestuderen.

Kinesiology Taping Guide

mobiele_applicatie
De kinesiologie taping guide is een app waar stapsgewijs wordt uitgelegd hoe je kinesiotape kan aanleggen.

Bekijk het overzicht van de technologieën

Beweegtech.nl helpt jou als fysiotherapeut of oefentherapeut om voor jouw patiënt te inventariseren of er beweegzorgtechnologie is die jouw behandeling kan ondersteunen. Je kunt zoeken op een specifiek doel, doelgroep of type technologie en ziet vervolgens welke mogelijkheden er zijn. Op basis van de eigenschappen van de technologie bepaal jij of de technologie aansluit bij jouw patiënt: de juiste technologie bij de juiste patiënt!

BeweegTech is mede mogelijk gemaakt door