Home -> Mobiele applicaties -> Inclinometer en Bubble level door plain code

Inclinometer + Bubble level

bron: https://play-lh.googleusercontent.com/Fy-XbSXKOgzrbiNQ6VNpdNzmUAZV4NWw5Avhl_Ud9Jph2DJY4HJ3ZmaVmh541SebLA=s180-rw 

Meten van Range of Motion (ROM) van gewrichten

Doelen

  • Meten

Doelgroep

De app gebruikt door professionals die de ROM van een gewricht van een patiënt willen meten. 

Inhoud

Door middel van een inclinometer wordt de hoek van het gewricht in 2 posities gemeten. Op basis van het verschil hierin wordt ROM vastgelegd. 

Kosten

€ 1,09 (eenmalig)

 

Koppeling met elektronische patiënten dossiers (EPD's)

Nee

Vereisten besturingssystemen

Taal

Engels, Duits en Frans 

Onderzoeksresultaten

Er is geen onderzoek gedaan naar specifiek deze app. 

In algemene zin geldt dat er voldoende bewijs is voor de validiteit en betrouwbaarheid van verschillende apps voor het meten van ROM. Niet alle bewegingen zijn goed meetbaar, zo is axiale rotatie van de wervelkolom bijvoorbeeld lastig te meten. In het onderzoek zijn zowel smartphones die draaien op Android en iOS meegenomen. 

Keogh, J. W. L., Cox, A., Anderson, S., Liew, B., Olsen, A., Schram, B., & Furness, J. (2019). Reliability and validity of clinically accessible smartphone applications to measure joint range of motion: A systematic review. PLOS ONE, 14(5), e0215806. https://doi.org/10.1371/journal.pone.0215806 

Meer informatie

Laatst gewijzigd op:

Reviews

Voor deze technologie zijn nog geen reviews beschikbaar.

Uitgelichte technologieën

Let's Go Fysio!

mobiele_applicatie
Let’s Go Fysio! is een website met informatie, adviezen en online herstelprogramma’s voor mensen met verschillende vormen van lage rugpijn.

Hipper

Middel 4platform
Hipper (wearable i.c.m. platform) heeft als doel om zowel patiënten als fysio- en oefentherapeuten inzicht te geven in het beweeggedrag van de patiënt, om zo de patiënt te coachen in het behalen van therapiedoelen rondom beweegactiviteiten.

Muscles & Kinesiology, Visible Body 

mobiele_applicatie
Muscles & Kinesology is onderdeel van de Visible body waarmee je de anatomie en kinesiologie van het lichaam kan bestuderen.

Bekijk het overzicht van de technologieën

Beweegtech.nl helpt jou als fysiotherapeut of oefentherapeut om voor jouw patiënt te inventariseren of er beweegzorgtechnologie is die jouw behandeling kan ondersteunen. Je kunt zoeken op een specifiek doel, doelgroep of type technologie en ziet vervolgens welke mogelijkheden er zijn. Op basis van de eigenschappen van de technologie bepaal jij of de technologie aansluit bij jouw patiënt: de juiste technologie bij de juiste patiënt!

BeweegTech is mede mogelijk gemaakt door