Home -> VR/AR -> Koji’s quest

Koji’s quest

bron: https://youtu.be/LJ5htRNFXT0

Koji’s Quest is een virtual reality serious game waarmee cognitieve functies kunnen worden getraind. De trainingen richten zich op aandacht, geheugen, executief functioneren, visiospatieel redeneren en rekenen. Koji’s Quest kan worden ingezet als: cognitieve training, cognitieve revalidatie, stimulerende dagbesteding activiteit

Doelen

  • Oefenen 
  • Bewegen 
  • Coachen op afstand 
  • Ontspannen 

Doelgroep

Koji’s Quest kan worden ingezet voor mensen met centraal neurologische aandoeningen zoals; niet aangeboren hersensletsel, neurodegeneratieve aandoeningen, cognitieve ontwikkelingsstoornissen gericht op angstreducatie, cognitieve functies en fysieke activiteiten. 

Inhoud

  • Kojij’s Quest is een virtuele omgeving die gebruik maakt van nieuwe inzichten in de neurowetenschappen en gamification- technieken. 
  • In de games is een virtuele begeleiding in de vorm van een hondje als metgezel. Deze moedigt de patiënt aan en helpt waar nodig. 
  • Om de patiënt te motiveren tijdens de training is er een beloningssysteem en zijn er functies voor ontspanning gecreëerd. 
  • Koji’s Quest kan naast klinisch en poli- klinisch ook voor onafhankelijke training thuis worden gebruikt middels een interface en dashboard. 
  • Wanneer Koji’s Quest wordt gebruik met controllers en de interactive modus kan het ook gebruikt worden voor revalidatie van motorische functies. 

Kosten

De kosten voor het gebruik van Koji’s Quest bedragen (nog onbekend).

Koppeling met elektronische patiënten dossiers (EPD's)

Er is geen koppeling met een fysiotherapeutisch EPD.

Vereisten besturingssystemen

N.v.t.

Taal

Het is beschikbaar in het Nederlands en Engels.

Onderzoeksresultaten

Er zijn nog geen wetenschappelijk artikelen gepubliceerd over Koji’s Quest.

Meer informatie

Laatst gewijzigd op:

Reviews

Voor deze technologie zijn nog geen reviews beschikbaar.

Uitgelichte technologieën

Let's Go Fysio!

mobiele_applicatie
Let’s Go Fysio! is een website met informatie, adviezen en online herstelprogramma’s voor mensen met verschillende vormen van lage rugpijn.

Hipper

Middel 4platform
Hipper (wearable i.c.m. platform) heeft als doel om zowel patiënten als fysio- en oefentherapeuten inzicht te geven in het beweeggedrag van de patiënt, om zo de patiënt te coachen in het behalen van therapiedoelen rondom beweegactiviteiten.

Muscles & Kinesiology, Visible Body 

mobiele_applicatie
Muscles & Kinesology is onderdeel van de Visible body waarmee je de anatomie en kinesiologie van het lichaam kan bestuderen.

Bekijk het overzicht van de technologieën

Beweegtech.nl helpt jou als fysiotherapeut of oefentherapeut om voor jouw patiënt te inventariseren of er beweegzorgtechnologie is die jouw behandeling kan ondersteunen. Je kunt zoeken op een specifiek doel, doelgroep of type technologie en ziet vervolgens welke mogelijkheden er zijn. Op basis van de eigenschappen van de technologie bepaal jij of de technologie aansluit bij jouw patiënt: de juiste technologie bij de juiste patiënt!

BeweegTech is mede mogelijk gemaakt door