Home -> Robotica -> Life Science Robotics- ROBERT

Life Science Robotics- ROBERT

Bron: https://www.lifescience-robotics.com

Bron:https://youtu.be/GhhmCnEHnMY

Robot ROBERT van Life Science Robotics heeft als doel om de ondersteunen bij het passief bewegen en actief mobiliseren van patiënten in de vroege mobilisatie fase. ROBERT heeft als doel om de patiënt langer en vaker te laten oefenen. ROBERT heeft daarbij als doel de therapeut te helpen bij het evalueren van de spierkracht en range of motion van de patiënt door deze tijdens de sessies te meten.

Doelen

  • Oefenen 
  • Bewegen  
  • Meten 

Doelgroep

ROBERT is bedoeld voor gebruik bij patiënten die bedlegerig zijn en gemobiliseerd moeten worden.  

Inhoud

  • ROBERT bestaat uit een verrijdbare kast met een robotarm, een handvat voor de therapeut en een touchscreen voor de bediening van het apparaat. Daarnaast wordt ROBERT geleverd met verschillende braces om armen en benen te kunnen ondersteunen.  
  • De robotarm van ROBERT kan zowel passieve als actieve bewegingen maken. Daarnaast kan men de patiënt laten oefenen tegen weerstand.  
  • Met het handvat maakt de therapeut de beweging met van het ledemaat, terwijl deze vast zit aan de robotarm. Hierna stelt de therapeut met behulp van het touchscreen het gewenste aantal herhalingen en weerstandsniveau – passief, geleid-actief of tegen weerstand – in. 

 

Kosten

Onbekend. 

Op aanvraag wordt een prijsindicatie of een vrijblijvende offerte gegeven.  

 Meer informatie kunt u vinden op https://www.lifescience-robotics.com/order-robert/ 

Koppeling met elektronische patiënten dossiers (EPD's)

Er is geen koppeling met een fysiotherapeutisch EPD.

Vereisten besturingssystemen

Niet van toepassing. ROBERT wordt geleverd met eigen software en een touchscreen om te besturen.  

Taal

Onbekend

Onderzoeksresultaten

Haalbaarheid van vroege mobilisatie met ROBERT bij acuut gehospitaliseerde ouderen  

Uit een pilot studie uit 2020 blijkt dat de interventie van vroege mobilisatie met gebruik van ROBERT haalbaar is bij bedlegerige ouderen (>65 jaar) die acuut opgenomen zijn in het ziekenhuis om diverse redenen (e.g. acute bekken-, been- of rugfracturen, dementie, etc.). Patiënten gaven aan dat ze de interventie met ROBERT fijn vonden en dat zij zich veilig voelden tijdens de interventie. (1) 

 

  1. Bertelsen AS, Storm A, Minet L, Ryg J. Use of robot technology in passive mobilization of acute hospitalized geriatric medicine patients: A pilot test and feasibility study. Pilot Feasibility Stud. 2020;6(1):1–9. 

Meer informatie

Laatst gewijzigd op:

Reviews

Voor deze technologie zijn nog geen reviews beschikbaar.

Uitgelichte technologieën

Hipper

Middel 4platform
Hipper (wearable i.c.m. platform) heeft als doel om zowel patiënten als fysio- en oefentherapeuten inzicht te geven in het beweeggedrag van de patiënt, om zo de patiënt te coachen in het behalen van therapiedoelen rondom beweegactiviteiten.

Muscles & Kinesiology, Visible Body 

mobiele_applicatie
Muscles & Kinesology is onderdeel van de Visible body waarmee je de anatomie en kinesiologie van het lichaam kan bestuderen.

Kinesiology Taping Guide

mobiele_applicatie
De kinesiologie taping guide is een app waar stapsgewijs wordt uitgelegd hoe je kinesiotape kan aanleggen.

Bekijk het overzicht van de technologieën

Beweegtech.nl helpt jou als fysiotherapeut of oefentherapeut om voor jouw patiënt te inventariseren of er beweegzorgtechnologie is die jouw behandeling kan ondersteunen. Je kunt zoeken op een specifiek doel, doelgroep of type technologie en ziet vervolgens welke mogelijkheden er zijn. Op basis van de eigenschappen van de technologie bepaal jij of de technologie aansluit bij jouw patiënt: de juiste technologie bij de juiste patiënt!

BeweegTech is mede mogelijk gemaakt door