Home -> Slimme fitnessappartuur -> Microsoft Azure Kinect DK

Microsoft Azure Kinect DK

bron: https://azure.microsoft.com/nl-nl/services/kinect-dk/#features

 

De Azure Kinect is een geavanceerde camera met bijbehorende software. Middels lichaamstracing kunnen houdings-/ en bewegingsananalyses gemaakt worden. Hiermee kan je een spelcomputer besturen zonder controller. Middels gamification kan er getraind worden op bijvoorbeeld conditie of specifieke bewegingen.

Doelen

  • Meten  
  • Oefenen  
  • Bewegen  
  • Gezonde leefstijl   

Doelgroep

De Azure kinect kan bij veel doelgroepen ingezet worden om mensen te laten te bewegen.

Inhoud

  • MP-dieptesensor met brede en smalle FOV-opties (field-of-view)  
  • Matrix met zeven microfoons voor spraak- en geluidsopname op grote afstand 
  • Rood-groen blauw (RGB-videocamera van 12 megapixel voor een aanvullende kleurenstream die is uitgelijnd met de dieptestream 
  • Versnellingsmeter en gyroscoop  Inertial Measurement Unit (IMU) voor sensororiëntatie en ruimtelijke tracking 
  • Externe synchronisatiepunten om eenvoudig sensorstreams van meerdere Kinect-apparaten te synchroniserenEr zijn verschillende uitbreidingen mogelijk (SDK’s en  
  • API’s om de mogelijkheden te vergroten.Voor de fysiotherapie lijkt de Body Tracking SDK geschikt, deze maakt instantiesegmentering en geobserveerde en geschatte 3D-gewrichten en -oriëntatiepunten zichtbaar voor volledig gelede, uniek geïdentificeerde lichaamstracering van meerdere lichamen. 
  • DK betekent developer kit (ontwikkelaarskit). Azure Kinect DK is bedoeld voor ontwikkelaars en commerciële bedrijven, niet zozeer voor consumenten. De kit moet worden gebruikt bij een omgevingstemperatuur van 10–25 graden Celsius. De Azure Kinect DK is geen vervanging van Xbox Kinect. 

Kosten

De azure Kinect DK is te koop voor $399.00.

https://www.microsoft.com/en-us/d/azure-kinect-dk/8pp5vxmd9nhq?activetab=pivot:overviewtab 

 

Koppeling met elektronische patiënten dossiers (EPD's)

Er is geen koppeling met een fysiotherapeutisch EPD.

Vereisten besturingssystemen

De Azure Kinect DK moet aan een pc gekoppeld worden. De systeemvereisten zijn een Windows® 10-pc of Ubuntu 18.04 LTS met een Intel® Core™ i3-processor van de 7e generatie (Dual Core 2.4 GHz met HD620 GPU of sneller), USB 3.0-poort en 4 GB RAM. Azure Kinect DK is niet beschikbaar in Windows 10 in S-modus. Voor lichaamstracering en andere ervaringen is mogelijk meer geavanceerde pc-hardware nodig. 

Taal

Onbekend

Onderzoeksresultaten

De studie indiceert dat de Azur Kinect DK een accuraat middels is om houdingsveranderingen te meten. De Azur is vergeleken met de (gouden standaard) Vicon. De bovenste extremiteit wordt nauwkeuriger gemeten dan de onderste extremiteit en de Azur scoort beter bij langzame dan bij snelle bewegingen(1) . De Azur scoort beter dan zijn voorgangers van Kinect. De Azur is minder betrouwbaar in direct zonlicht en kan daarom beter binnen gebruikt worden (2).  

 

  1. Antico, M., Balletti, N., Laudato, G., Lazich, A., Notarantonio, M., Oliveto, R., Ricciardi, S., Scalabrino, S., & Simeone, J. (2021). Postural control assessment via Microsoft Azure Kinect DK: An evaluation study. Computer Methods and Programs in Biomedicine, 209, 106324. https://doi.org/10.1016/j.cmpb.2021.106324 

 

  1. Tölgyessy, M., Dekan, M., Chovanec, U., & Hubinský, P. (2021). Evaluation of the Azure Kinect and Its Comparison to Kinect V1 and Kinect V2. Sensors, 21(2), 413. https://doi.org/10.3390/s21020413  

Meer informatie

Laatst gewijzigd op:

Reviews

Voor deze technologie zijn nog geen reviews beschikbaar.

Uitgelichte technologieën

Move4Vitality

mobiele_applicatie
Move4Vitality brengt jou iedere dag met je eigen professional in verbinding om te kunnen monitoren hoe het met bewegen gaat en om zo nodig bij te sturen.

Let's Go Fysio!

mobiele_applicatie
Let’s Go Fysio! is een website met informatie, adviezen en online herstelprogramma’s voor mensen met verschillende vormen van lage rugpijn.

Hipper

Middel 4platform
Hipper (wearable i.c.m. platform) heeft als doel om zowel patiënten als fysio- en oefentherapeuten inzicht te geven in het beweeggedrag van de patiënt, om zo de patiënt te coachen in het behalen van therapiedoelen rondom beweegactiviteiten.

Bekijk het overzicht van de technologieën

Beweegtech.nl helpt jou als fysiotherapeut of oefentherapeut om voor jouw patiënt te inventariseren of er beweegzorgtechnologie is die jouw behandeling kan ondersteunen. Je kunt zoeken op een specifiek doel, doelgroep of type technologie en ziet vervolgens welke mogelijkheden er zijn. Op basis van de eigenschappen van de technologie bepaal jij of de technologie aansluit bij jouw patiënt: de juiste technologie bij de juiste patiënt!

BeweegTech is mede mogelijk gemaakt door