Home -> Mobiele applicaties -> MijnZorgApp

MijnZorgApp

Bron: https://www.mijnzorgapp.com

Bron: https://youtu.be/KxyeEsWHnWU

Verminderen van no-show percentage. Verhogen therapietrouw aan oefeningen. Zorg aanbieden onafhankelijk van tijd. Behandelen op afstand door middel van videoconsulten.

Doelen

 • Informeren 
 • Oefenen 
 • Bewegen 
 • Communiceren

Doelgroep

MijnZorgApp en de huiswerkoefeningenmodule richten zich op de algehele patiëntenpopulatie. Daarnaast zijn er blended behandelprogramma’s beschikbaar voor knie- en/of heupartrose, lage rugpijn, nek- en schouderklachten, onvoldoende verklaarde lichamelijk klachten, hemofilie en COVID-19. 

Inhoud

 • MijnZorgApp is een smartphone app met een afsprakenmodule, een oefenmodule (huiswerkoefeningen) en mogelijkheid tot videobellen 
 • De afsprakenmodule geeft mensen inzicht in hun afspraken en geeft automatische afsprakenherinneringen 
 • De oefenmodule geeft mensen op hun smartphone inzicht in hun persoonlijk huiswerkoefenschema met tekst, video’s en herinneringen 
 • Naast de huiswerkoefeningen biedt MijnZorgApp een aantal blended behandelprogramma’s aan voor mensen met knie- en/of heupartrose, lage rugpijn, nek- en schouderklachten, onvoldoende verklaarde lichamelijk klachten, hemofilie en COVID-19 (meer informatie is te vinden op www.e-Exercise.nl) 
 • MijnZorgApp biedt de mogelijkheid om videoconsulten te houden tussen de zorgverlener en de patiënt 
 • De app is aan te passen aan de huisstijl van de praktijk van de zorgverlener 
 •  

Kosten

Eenmalige kosten 

 • Installatie MijnZorgApp, vanaf €240,- 

 

Terugkerende kosten 

 • Vanaf €10,- per therapeut per maand 

 

 • €0,12 per SMS-bericht 
 • €0,03 per email-bericht  
 • €0,03 per push-bericht 

 

Voor de actuele tarieven, zie: https://mijnzorgapp.com/prijzen/ 

Koppeling met elektronische patiënten dossiers (EPD's)

Ja, met Intramed. Het is daarnaast mogelijk MijnZorgApp te gebruiken zonder koppeling aan het EPD. Je kunt je dan aanmelden voor de zogenaamde stand alone versie.  

Vereisten besturingssystemen

Zowel beschikbaar voor Android als iOS systemen.  

 

Google Play Store: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mijnzorgapp.android&hl=nl  

 

Apple App Store: 

https://apps.apple.com/nl/app/mijnzorgapp/id1440132934  

Taal

MijnZorgApp is beschikbaar in het Nederlands. Daarnaast zijn de oefeningen in de oefenmodule beschikbaar in het Nederlands, Engels en Spaans. 

Onderzoeksresultaten

Effectiviteit van e-Exercise bij artrose van de heup en de knie 

Het blended behandelprogramma e-Exercise voor de fysiotherapeutische behandeling van mensen met artrose van de heup of de knie, is niet effectiever dan de reguliere fysiotherapeutische behandeling. Beide interventies leiden tot klinische verbeteringen. (1) 

 

Kosten-effectiviteit van e-Exercise bij artrose van de heup en de knie 

Het blended behandelprogramma e-Exercise op zich is significant goedkoper dan de reguliere fysiotherapeutische behandeling, omdat mensen die met e-Exercise behandeld worden gemiddeld zeven behandelingen minder krijgen. Echter is e-Exercise niet kosten-effectiever op maatschappelijk niveau, omdat er geen significant verschil is tussen de totale maatschappelijke en totale zorgkosten in vergelijking met de reguliere fysiotherapeutische behandeling. (2) 

 

 

Therapietrouw aan e-Exercise bij artrose van de heup en de knie 

Het merendeel van de mensen wat mee heeft gedaan aan het onderzoek naar de (kosten-)effectiviteit van e-Exercise bij mensen met artrose van de heup en de knie, heeft het online onderdeel van het blended behandelprogramma gevolgd. Onder andere opleidingsniveau en de duur van de klachten bleken van invloed op de kans dat iemand wel of niet therapietrouw was aan het online onderdeel van e-Exercise. Daarnaast bleek dat de fysiotherapeut een grote invloed heeft op het volgen van e-Exercise, als gevolg van zijn rol bij het personaliseren en motiveren van de mensen om het programma te volgen. (3) 

 

 1. Kloek CJJ, Bossen D, Spreeuwenberg PM, Dekker J, de Bakker DH, Veenhof C. Effectiveness of a Blended Physical Therapist Intervention in People With Hip  Osteoarthritis, Knee Osteoarthritis, or Both: A Cluster-Randomized Controlled Trial. Phys Ther. 2018 Jul;98(7):560–70. 
 2. Kloek CJJ, van Dongen JM, de Bakker DH, Bossen D, Dekker J, Veenhof C. Cost-effectiveness of a blended physiotherapy intervention compared to usual physiotherapy in patients with hip and/or knee osteoarthritis: a cluster randomized controlled trial. BMC Public Health [Internet]. 2018;18(1):1082. Available from: https://doi.org/10.1186/s12889-018-5975-7
 3. de Vries HJ, Kloek CJJ, de Bakker DH, Dekker J, Bossen D, Veenhof C. Determinants of Adherence to the Online Component of a Blended Intervention for  Patients with Hip and/or Knee Osteoarthritis: A Mixed Methods Study Embedded in the e-Exercise Trial. Telemed J e-health  Off J Am  Telemed Assoc. 2017 Dec;23(12):1002–10. 

 

Meer informatie

Laatst gewijzigd op:

Reviews

Voor deze technologie zijn nog geen reviews beschikbaar.

Uitgelichte technologieën

Hipper

Middel 4platform
Hipper (wearable i.c.m. platform) heeft als doel om zowel patiënten als fysio- en oefentherapeuten inzicht te geven in het beweeggedrag van de patiënt, om zo de patiënt te coachen in het behalen van therapiedoelen rondom beweegactiviteiten.

Muscles & Kinesiology, Visible Body 

mobiele_applicatie
Muscles & Kinesology is onderdeel van de Visible body waarmee je de anatomie en kinesiologie van het lichaam kan bestuderen.

Kinesiology Taping Guide

mobiele_applicatie
De kinesiologie taping guide is een app waar stapsgewijs wordt uitgelegd hoe je kinesiotape kan aanleggen.

Bekijk het overzicht van de technologieën

Beweegtech.nl helpt jou als fysiotherapeut of oefentherapeut om voor jouw patiënt te inventariseren of er beweegzorgtechnologie is die jouw behandeling kan ondersteunen. Je kunt zoeken op een specifiek doel, doelgroep of type technologie en ziet vervolgens welke mogelijkheden er zijn. Op basis van de eigenschappen van de technologie bepaal jij of de technologie aansluit bij jouw patiënt: de juiste technologie bij de juiste patiënt!

BeweegTech is mede mogelijk gemaakt door