Home -> Sensoren -> MIRA – MIRA Rehab

MIRA- MIRA Rehab

Bron: https://www.mirarehab.com/

Bron: https://youtu.be/RcGDS6iFXM8

De MIRA van MIRA Rehab heeft als doel om patiënten uit te dagen en te motiveren bij het doen van oefeningen. De MIRA heeft als doel om het beweeggedrag van patiënten in kaart te brengen en te evalueren.

Doelen

  • Meten 
  • Oefenen

Doelgroep

De MIRA is bedoeld voor patiënten in de orthopedische en neurologische revalidatie bij zowel kinderen als volwassenen. Daarnaast wordt MIRA ingezet bij ouderen, waaronder mensen met dementie 

Inhoud

MIRA is een softwareplatform dat fysieke en cognitieve oefeningen omzet in klinische exergames. Het gebruikt bewegingssensoren om patiënten te betrekken bij hun therapie, terwijl de therapietrouw van de patiënt wordt beoordeeld en gerapporteerd.

Kosten

Het is niet bekend wat de kosten zijn voor het gebruik van de MIRA. Een prijsopgave is op te vagen op de websitehttp://www.mirarehab.com/get-mira/. 

Koppeling met elektronische patiënten dossiers (EPD's)

Er is geen koppeling met een fysiotherapeutisch EPD.

De gegevensvan de patiënten kunnen wel geëxporteerd worden in een PDF- of CSV-bestand waarna ze handmatig in een EPD kunnen worden geladen.  

Vereisten besturingssystemen

N.v.t.

Taal

Engels

Onderzoeksresultaten

De effectiviteit van revalidatie van de bovenste extremiteit met de MIRA bij mensen met een beroerte 

Uit een randomized controlled trial blijkt dat revalidatie van de bovenste extremiteit met de MIRA in combinatie met reguliere therapie bij mensen in de subacute en chronische fase na beroerte effectiever is dan de reguliere therapie alleen voor het verbeteren van de spierkracht en mobiliteit. Daarbij lijken de effecten vooral gunstig bij mensen in de subacute fase (<6 maanden na de beroerte). (1) 

 

Referenties 

 

  1. Miclaus R, Roman N, Caloian S, Mitoiu B, Suciu O, Onofrei RR, et al. Non-immersive virtual reality for post-stroke upper extremity rehabilitation: A small cohort randomized trial. Brain Sci. 2020;10(9):1–17. 

Meer informatie

Laatst gewijzigd op:

Reviews

Voor deze technologie zijn nog geen reviews beschikbaar.

Uitgelichte technologieën

Hipper

Middel 4platform
Hipper (wearable i.c.m. platform) heeft als doel om zowel patiënten als fysio- en oefentherapeuten inzicht te geven in het beweeggedrag van de patiënt, om zo de patiënt te coachen in het behalen van therapiedoelen rondom beweegactiviteiten.

Muscles & Kinesiology, Visible Body 

mobiele_applicatie
Muscles & Kinesology is onderdeel van de Visible body waarmee je de anatomie en kinesiologie van het lichaam kan bestuderen.

Kinesiology Taping Guide

mobiele_applicatie
De kinesiologie taping guide is een app waar stapsgewijs wordt uitgelegd hoe je kinesiotape kan aanleggen.

Bekijk het overzicht van de technologieën

Beweegtech.nl helpt jou als fysiotherapeut of oefentherapeut om voor jouw patiënt te inventariseren of er beweegzorgtechnologie is die jouw behandeling kan ondersteunen. Je kunt zoeken op een specifiek doel, doelgroep of type technologie en ziet vervolgens welke mogelijkheden er zijn. Op basis van de eigenschappen van de technologie bepaal jij of de technologie aansluit bij jouw patiënt: de juiste technologie bij de juiste patiënt!

BeweegTech is mede mogelijk gemaakt door