Home -> Fitness games -> MOTOmed Viva2

MOTOmed Viva2

Bron: https://youtu.be/NWuHmN6kfug

Het gemakkelijk maken van bewegen Het oefenen van bewegen op een leuke en uitdagende manier Het testen van het uithougingsvermogen van patiënten met gebruik van het Astrand-Rhyming testprotocol protocol

Doelen

 • Bewegen 
 • Oefenen 
 • Meten 

Doelgroep

 • De MOTOmed Viva2 is met name bedoeld voor gebruik bij ouderen en mensen die revalideren na bijvoorbeeld een beroerte 

Inhoud

 • De MOTOmed Viva2 is een verrijdbare revalidatie fietsergometer met trapondersteuning en computer 
 • De MOTOmed Viva2 maakt gebruik van biofeedback en vooraf in te stellen trainigsintensiteit 
 • Sensoren in de fiets signaleren spasmen tijdens het fietsen en laten de pedalen automatisch stoppen om de revalidant te beschermen 
 • De prestaties (symmetrie, snelheid, afstand, tijd, etc.) van de revalidant kunnen worden bijgehouden voor latere analyse met een aparte chipkaart 
 • Het systeem is eenvoudig in hoogte aan te passen op de individuele revalidant 

 

Kosten

Onbekend. 

 

Op aanvraag wordt een prijsindicatie of een vrijblijvende offerte gegeven.  

 

Meer informatie kunt u vinden op https://www.motomed.com/en/products/produktkonfigurator/  

Koppeling met elektronische patiënten dossiers (EPD's)

Nee 

Vereisten besturingssystemen

N.v.t.

 

Taal

De MOTOmed Viva2 is in 5 talen beschikbaar, waaronder Engels, Duits en Frans. De apparatuur is niet in het Nederlands beschikbaar.     

Onderzoeksresultaten

Effectiviteit bij mensen met een hemiplegie 

Op basis van een meta-analyse naar 19 trials die het effect van ondersteunde fietstraining met de MOTOmed hebben onderzocht, kan gesteld worden het gebruik van de MOTOmed in combinatie met reguliere therapie de mobiliteit en de mate van dagelijkse activiteiten bij mensen met een hemiplegie als gevolg van een beroerte verbeteren (1) 

 

Effectiviteit bij mensen met multiple scleroris 

Uit een ranodmized controlled trial blijkt dat fietsen met biofeedback met gebruik van het MOTOmed Viva2 systeem in combinatie met een gepersonaliseerd trainingsprogramma van 3 maanden zorgt voor een significante verbetering van de mate van zelfstandigheid van de loopvaardigheid bij mensen met multiple sclerosis, in vergelijking met een controle groep waarin patiënten alleen het gepersonaliseerde trainingsprogramma kregen (2) 

 

Haalbaarheid, validiteit en betrouwbaarheid van het Astrand-Rhyming testprotocol voor het uithoudingsvermogen  

Uit een cross-sectionele studie blijkt dat het uitvoeren van het Atrand-Rhyming protocol met de MOTOmed Viva2 als submaximale test voor het uithoudingsvermogen niet haalbaar is bij mensen met een hemiplegie als gevolg van een beroerte. De voornaamste oorzaak hiervoor is dat 65% van de proefpersonen niet de vereiste minimale hartfrequentie bereikten tijdens het testprotocol. Hierdoor is het onduidelijk of het meten van het uithoudingsvermogen volgens het Astrand-Rhyming protocol met de MOTOmed Viva2 valide en betrouwbare resultaten oplevert bij mensen met een hemiplegie als gevolg van een beroerte. (3) 

 

 1. Shen C, Liu F, Yao L, Li Z, Qiu L, Fang S. Effects of MOTOmed movement therapy on the mobility and activities of daily living of stroke patients with hemiplegia: a systematic review and meta-analysis. Clin Rehabil. 2018;32(12):1569–80. 
 2. Hochsprung A, Granja Domínguez A, Magni E, EscuderoUribe S, Moreno García A. Effect of visual biofeedback cycling training on gait in patients with multiple sclerosis. Neurologia. 2020;35(2):89–95.  
 3. Lennon OC, Denis RS, Grace N, Blake C. Feasibility, criterion validity and retest reliability of exercise testing using the Astrand-rhyming test protocol with an adaptive ergometer in stroke patients. Disabil Rehabil. 2012;34(14):1149–56. 

Meer informatie

Laatst gewijzigd op:

Reviews

Voor deze technologie zijn nog geen reviews beschikbaar.

Uitgelichte technologieën

Hipper

Middel 4platform
Hipper (wearable i.c.m. platform) heeft als doel om zowel patiënten als fysio- en oefentherapeuten inzicht te geven in het beweeggedrag van de patiënt, om zo de patiënt te coachen in het behalen van therapiedoelen rondom beweegactiviteiten.

Muscles & Kinesiology, Visible Body 

mobiele_applicatie
Muscles & Kinesology is onderdeel van de Visible body waarmee je de anatomie en kinesiologie van het lichaam kan bestuderen.

Kinesiology Taping Guide

mobiele_applicatie
De kinesiologie taping guide is een app waar stapsgewijs wordt uitgelegd hoe je kinesiotape kan aanleggen.

Bekijk het overzicht van de technologieën

Beweegtech.nl helpt jou als fysiotherapeut of oefentherapeut om voor jouw patiënt te inventariseren of er beweegzorgtechnologie is die jouw behandeling kan ondersteunen. Je kunt zoeken op een specifiek doel, doelgroep of type technologie en ziet vervolgens welke mogelijkheden er zijn. Op basis van de eigenschappen van de technologie bepaal jij of de technologie aansluit bij jouw patiënt: de juiste technologie bij de juiste patiënt!

BeweegTech is mede mogelijk gemaakt door