Rex Bionics

bron: https://www.rexbionics.com/

bron: https://youtu.be/cQKZL2hazNs

Home -> Robotica -> Rex Bionics

Het verbeteren van het looppatroon, de mobiliteit en stabiliteit bij mensen met (ernstige) neurologische aandoeningen die problemen ervaren bij het lopen. Het ondersteunt bij het staan, lopen en oefenen. Het beperkt de belasting van de therapeuten tijdens het manueel hanteren en vermindert de hoeveelheid hulp die nodig is om patiënten te ondersteunen ​​die sta-programma’s ondergaan.

Doelen

  • Meten 
  • Oefenen 
  • Bewegen  

Doelgroep

Rex Bionics richt zich op mensen met neurologische aandoeningen die problemen ervaren met lopen.

Inhoud

  • De Rex Bionics is een exoskelet die ondersteunt bij het staan, het lopen en het doen van fysieke oefeningen. De bewegingen van het exoskelet worden gegenereerd door 10 lineaire actuatoren. Het exoskelet kan gebruikt worden door mensen met een gewicht tot 100 kg en met verschillende lengtes. 
  • De Rex Bionics wordt bestuurd door een joystick. De patiënt kan verschillende functies selecteren, zoals: opstaan, zitten,  lopen (voorwaarts, achterwaarts, zijwaarts en draaien) en oefeningen. 
  • De Rex Bionics wordt geleverd met Rexercise. Dit zijn op maat gemaakt oefeningen voor het exoskelet in statische positities en met dynamische patronen. 

Kosten

onbekend

 

Koppeling met elektronische patiënten dossiers (EPD's)

Er is geen koppeling met een fysiotherapeutisch EPD

Vereisten besturingssystemen

n.v.t.

Taal

De software is beschikbaar in Engels. De software is echter niet in het Nederlands beschikbaar.  

Onderzoeksresultaten

In een artikel van Birch 2017 is er onderzoek gedaan naar robotica.

 

  Birch N, Graham J, Priestley T, Heywood C, Sakel M, Gall A, et al. Results of the first interim analysis of the RAPPER II trial in patients with spinal cord injury: Ambulation and functional exercise programs in the REX powered walking aid. J Neuroeng Rehabil. 2017;14(1):1–10.  

Meer informatie

Laatst gewijzigd op:

Reviews

Voor deze technologie zijn nog geen reviews beschikbaar.

Uitgelichte technologieën

Muscles & Kinesiology, Visible Body 

mobiele_applicatie
Muscles & Kinesology is onderdeel van de Visible body waarmee je de anatomie en kinesiologie van het lichaam kan bestuderen.

Kinesiology Taping Guide

mobiele_applicatie
De kinesiologie taping guide is een app waar stapsgewijs wordt uitgelegd hoe je kinesiotape kan aanleggen.

Achy Penguin

mobiele_applicatie
Achy Penguin biedt een laagdrempelige manier voor kinderen om hun pijn te lokaliseren, te kwantificeren en zich gemachtigd te voelen om iets aan hun pijn te doen.

Bekijk het overzicht van de technologieën

Beweegtech.nl helpt jou als fysiotherapeut of oefentherapeut om voor jouw patiënt te inventariseren of er beweegzorgtechnologie is die jouw behandeling kan ondersteunen. Je kunt zoeken op een specifiek doel, doelgroep of type technologie en ziet vervolgens welke mogelijkheden er zijn. Op basis van de eigenschappen van de technologie bepaal jij of de technologie aansluit bij jouw patiënt: de juiste technologie bij de juiste patiënt!

BeweegTech is mede mogelijk gemaakt door