Home -> Sensoren -> Sensamove- Sensabalance Therapy Chair
Sensamove- Sensabalance Mini/Maxi Board

Bron: https://www.sensamove.com/nl/

Bron:https://youtu.be/4djcb6FJuEg

Het meten van stabalans, reactievermogen en coördinatie Het oefenen van stabalans, reactievermogen en coördinatie met behulp van games

Doelen

  • Meten 
  • Oefenen

Doelgroep

Het Sensabalance Mini/Maxi Board is bedoeld voor gebruik bij het oefenen van de stabiliteit van mensen met een verminderde enkel-, knie- of core-stabiliteit.  

Inhoud

  • Het Sensabalance Mini/Maxi Board is een oefentol met een doorsnede van 40cm (Mini Board) of 60cm (Maxi Board) met ingebouwde sensoren die via USB of draadloos aan te sluiten is op een computer.
  • Met de meegeleverde software kunnen met het Sensabalance Mini/Maxi Board stabalans, reactievermogen en coördinatie gemeten worden.
  • Daarnaast kan men met de meegeleverde software op een speelse manier oefeningen doen met het Sensabalance Mini/Maxi Board voor de stabalans, reactievermogen en coördinatie.

 

Kosten

De Sensamove Sensabalance Mini/Maxi Board is beschikbaar vanaf €484,-.  

 

Meer informatie kunt u vinden op https://www.sensamove.com/nl/product/sensbalance-miniboard/  

Koppeling met elektronische patiënten dossiers (EPD's)

Er is geen koppeling met een fysiotherapeutisch EPD.

Vereisten besturingssystemen

Windows Vista, Windows 7, Windows 8 en Windows 10. 

Taal

Onbekend

Onderzoeksresultaten

Betrouwbaarheid 

Uit cross-sectioneel onderzoek van blijkt dat het Sensabalance Mini/Maxi Board een goede betrouwbaarheid heeft voor het meten van de reactiesnelheid en een uitstekende betrouwbaarheid voor het meten van de propriocepsis van thuiswonende ouderen (1) 

 

Effectiviteit van balanstraining met visuele feedback bij mensen met een beroerte 

Uit een controlled clinical trial onder mensen met een beroerte blijkt dat het oefenen van de balans met visuele feedback met behulp van het Sensamove Sensabalance Mini Board gedurende 4 weken de balans significant verbetert, maar dit verschilde niet significant met mensen die reguliere fysiotherapie ontvingen en mensen die alleen balanstraining met een oefentol kregen zonder de visuele feedback (2) 

  1. Noohu M, Moiz J, A.B.Dey, Hussain D mohamme. A Balance Device Reliability for Reaction Time and Proprioception Measurement in Older Adults. Indian J Gerontol. 2016 Jun 1;30. 
  2. Valodwala KC, Desai AR. Effectiveness of Dynamic Balance Training with and without Visual Feedback on Balance in Ambulatory Stroke Patients.J Clin Diagnostic Res. 2019;(March 2018):1–5.  

Meer informatie

Laatst gewijzigd op:

Reviews

Voor deze technologie zijn nog geen reviews beschikbaar.

Uitgelichte technologieën

Hipper

Middel 4platform
Hipper (wearable i.c.m. platform) heeft als doel om zowel patiënten als fysio- en oefentherapeuten inzicht te geven in het beweeggedrag van de patiënt, om zo de patiënt te coachen in het behalen van therapiedoelen rondom beweegactiviteiten.

Muscles & Kinesiology, Visible Body 

mobiele_applicatie
Muscles & Kinesology is onderdeel van de Visible body waarmee je de anatomie en kinesiologie van het lichaam kan bestuderen.

Kinesiology Taping Guide

mobiele_applicatie
De kinesiologie taping guide is een app waar stapsgewijs wordt uitgelegd hoe je kinesiotape kan aanleggen.

Bekijk het overzicht van de technologieën

Beweegtech.nl helpt jou als fysiotherapeut of oefentherapeut om voor jouw patiënt te inventariseren of er beweegzorgtechnologie is die jouw behandeling kan ondersteunen. Je kunt zoeken op een specifiek doel, doelgroep of type technologie en ziet vervolgens welke mogelijkheden er zijn. Op basis van de eigenschappen van de technologie bepaal jij of de technologie aansluit bij jouw patiënt: de juiste technologie bij de juiste patiënt!

BeweegTech is mede mogelijk gemaakt door