Home -> Mobiele applicaties -> Versterk je Enkel

Versterk je Enkel

Bron: https://play-lh.googleusercontent.com

Het ondersteunen van het zelfstandig uitvoeren van een oefenprogramma door mensen met enkelklachten. Het helpen voorkomen van nieuwe enkelblessures. Het geven van informatie over tape en brace gebruik ,

Doelen

  • Oefenen 
  • Informeren 

Doelgroep

De app is gericht op sporters met lateraal enkelbandletsel en sporters die hun enkel willen versterken. 

Inhoud

  • In de Versterk je Enkel app wordt er informatie gegeven over het oefenprogramma, het gebruik van een brace en de toepassingen van tape.
  • In de Versterk je Enkel app worden oefeningen uitgelegd, de uitleg wordt verder ondersteund door video’s van de oefeningen.

Kosten

 

De app is gratis te downloaden. 

Koppeling met elektronische patiënten dossiers (EPD's)

Nee

Vereisten besturingssystemen

Zowel beschikbaar voor iOS als Android systemen. 

 

Link Apple App Store: https://apps.apple.com/nl/app/versterk-je-enkel/id456001033?mt=8  

 

Link Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.veiligheid.versterkjeenkel&hl=nl  

Taal

Nederlands 

Onderzoeksresultaten

Trainingsprogramma  

De interventie in de Versterk je Enkel-app is gebaseerd op een onbegeleid oefenprogramma van 8 weken. Mensen die het trainingsprogramma gevolgd hebben, blijken na 1 jaar tot 35% minder kans te hebben op een zelf-gerapporteerde recidiverende enkelverstuiking in vergelijking met mensen die het trainingsprogramma niet gevolgd hebben (1) 

 

 

Effectiviteit en kosteneffectiviteit  

Uit onderzoek van Van Reijen et al. (2016) blijkt dat de Versterk je Enkel-app even effectief en vrijwel even duur is als een werkboek voor het voorkomen van recidiverende enkelverstuikingen. (2) 

 

Therapietrouw 

De Versterk je Enkel-app leidt niet tot hogere therapietrouw dan het gebruik van een werkboek (3) 

 

Gebruiksgemak 

Het gebruiksgemak van de Versterk je Enkel-app wordt over het algemeen iets hoger gescoord dan het gebruik van een werkboek (4) 

 

  1. Hupperets MDW, Verhagen EALM, Mechelen W van. Effect of unsupervised home based proprioceptive training on recurrences of ankle sprain: randomised controlled trial. BMJ [Internet]. 2009;339. Available from: https://www.bmj.com/content/339/bmj.b2684
  2. Van Reijen M, Vriend I, van Mechelen W, Verhagen EA.Preventing recurrent ankle sprains: Is the use of an App more cost-effective than a printed Booklet? Results of a RCT. Scand J Med Sci Sport. 2018;28(2):641–8.  
  3. Van Reijen M, Vriend I, Zuidema V, van Mechelen W, Verhagen EA.Increasing compliance with neuromuscular training to prevent ankle sprain in sport:  does the “Strengthen your ankle” mobile App make a difference? A randomised controlled trial. Br J Sports Med. 2016 Oct;50(19):1200–5.  
  4. van Reijen M, Asscheman M, Vriend I, van Mechelen W, VerhagenE. Users’ Perspectives, Opportunities, and Barriers of the Strengthen Your Ankle App  for Evidence-Based Ankle Sprain Prevention: Mixed-Methods Process Evaluation for a Randomized Controlled Trial. JMIR Rehabil Assist Technol. 2018 Jul;5(2):e13.  

 

Meer informatie

Laatst gewijzigd op:

Reviews

Voor deze technologie zijn nog geen reviews beschikbaar.

Uitgelichte technologieën

Let's Go Fysio!

mobiele_applicatie
Let’s Go Fysio! is een website met informatie, adviezen en online herstelprogramma’s voor mensen met verschillende vormen van lage rugpijn.

Hipper

Middel 4platform
Hipper (wearable i.c.m. platform) heeft als doel om zowel patiënten als fysio- en oefentherapeuten inzicht te geven in het beweeggedrag van de patiënt, om zo de patiënt te coachen in het behalen van therapiedoelen rondom beweegactiviteiten.

Muscles & Kinesiology, Visible Body 

mobiele_applicatie
Muscles & Kinesology is onderdeel van de Visible body waarmee je de anatomie en kinesiologie van het lichaam kan bestuderen.

Bekijk het overzicht van de technologieën

Beweegtech.nl helpt jou als fysiotherapeut of oefentherapeut om voor jouw patiënt te inventariseren of er beweegzorgtechnologie is die jouw behandeling kan ondersteunen. Je kunt zoeken op een specifiek doel, doelgroep of type technologie en ziet vervolgens welke mogelijkheden er zijn. Op basis van de eigenschappen van de technologie bepaal jij of de technologie aansluit bij jouw patiënt: de juiste technologie bij de juiste patiënt!

BeweegTech is mede mogelijk gemaakt door