Home -> Mobiele applicaties/Website -> Wowijs

Wowijs

bron:  https://www.wowijs.nl/wowijs-app/

bron: https://www.youtube.com/watch?v=OvqPgCyL3PA

De WoWijs app is de gedigitaliseerde versie van het succesvolle WoWijs programma. Met deze elearning app worden kinderen tussen 6-14 jaar op een speelse manier begeleid via mobiel en tablet naar een gezonde leefstijl.

Doelen

  • Gezonde leefstijl

Doelgroep

Deze app is bedoeld voor kinderen tussen 6-14 gericht op het ontwikkelen van een gezonde leefstijl. 

Inhoud

De app kan beweegzorgprofessionals ondersteunen bij behandelingen en begeleiding gericht op duurzame gedragsverandering. 

De app is volledig toegespitst op deze jonge doelgroep en bestaat uit gezonde en lekkere recepten, sport-, voeding- en coaching video’s, quizzen, challenges en tips voor gezonde leefstijl. 

Daarnaast zijn er nog de volgende functies: video’s, recepten en tips opslaan, stappen tellen en het berekenen van het gewicht. 

Kosten

Gratis

Koppeling met elektronische patiënten dossiers (EPD's)

Nee

Vereisten besturingssystemen

iOS  en Android

App store:

https://apps.apple.com/bo/app/wowijs/id1478679212?l=en 

Google play: https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.wowijs.app&hl=nl 

Taal

Nederlands, Arabisch, Noors, Deens, Duits, Engels, Fins, Frans, Japans, Portugees, Spaans, Zweeds. 

Onderzoeksresultaten

Er is een studie gedaan naar de app Wowijs. Uit deze studie kwam naar voren dat er een significante verbetering van de BMI is bij de interventiegroep met de WoWijs app vergeleken met de controlegroep (1) 

 

  1. Kloek GC, Jongert MWA, de Vries SI. Evaluation of a school-based multicomponent behavioural intervention in deprived urban areas for children classified as overweight, obese or at risk for overweight. BMC Res Notes. 2021 Mar 17;14(1):100. doi: 10.1186/s13104-021-05513-y. PMID: 33731166; PMCID: PMC7968221. 

Meer informatie

Laatst gewijzigd op:

Reviews

Voor deze technologie zijn nog geen reviews beschikbaar.

Uitgelichte technologieën

Hipper

Middel 4platform
Hipper (wearable i.c.m. platform) heeft als doel om zowel patiënten als fysio- en oefentherapeuten inzicht te geven in het beweeggedrag van de patiënt, om zo de patiënt te coachen in het behalen van therapiedoelen rondom beweegactiviteiten.

Muscles & Kinesiology, Visible Body 

mobiele_applicatie
Muscles & Kinesology is onderdeel van de Visible body waarmee je de anatomie en kinesiologie van het lichaam kan bestuderen.

Kinesiology Taping Guide

mobiele_applicatie
De kinesiologie taping guide is een app waar stapsgewijs wordt uitgelegd hoe je kinesiotape kan aanleggen.

Bekijk het overzicht van de technologieën

Beweegtech.nl helpt jou als fysiotherapeut of oefentherapeut om voor jouw patiënt te inventariseren of er beweegzorgtechnologie is die jouw behandeling kan ondersteunen. Je kunt zoeken op een specifiek doel, doelgroep of type technologie en ziet vervolgens welke mogelijkheden er zijn. Op basis van de eigenschappen van de technologie bepaal jij of de technologie aansluit bij jouw patiënt: de juiste technologie bij de juiste patiënt!

BeweegTech is mede mogelijk gemaakt door