Home -> Mobiele applicaties -> 6MWT (Healthia srl)

6MWT (Healthia srl)
Deze app is geschikt om de zes minutenwandeltest mee af te nemen. De app kan de data van de test opslaan.

Doelen

  • Meten 

Doelgroep

Deze app is bedoeld om de 6 m wandeltest af te nemen door patiënten of door een zorgprofessional 

Inhoud

  • Dit een een engelstalige app om de 6 minuten wandeltest af te nemen. Gegevens zoals saturatie, tijd, hartfrequentie en gelopen afstand worden bijgehouden worden (als het bijvoorbeeld gekoppeld is aan een saturatiemeter) 

Kosten

€5,49 

Koppeling met elektronische patiënten dossiers (EPD's)

Nee

Vereisten besturingssystemen

Taal

Duits, Engels, Frans, Italiaans en Spaans 

Onderzoeksresultaten

In Salvi 2020 is onderzoek gedaan naar de bruikbaarheid van de uitvoering van de 6 MWT met behulp van een mobiele telefoon waarbij de test in de thuissituatie wordt uitgevoerd. Het onderzoek laat zien dat de uitvoering op deze manier accuraat is en goed geaccepteerd wordt gebruikers. De klinische waarde moet nog wel verder onderzocht worden.  

 

Salvi, D., Poffley, E., Orchard, E., & Tarassenko, L. (2020). The Mobile-Based 6-Minute Walk Test: Usability Study and Algorithm Development and Validation. JMIR mHealth and uHealth, 8(1), e13756. https://doi.org/10.2196/13756 

 

Meer informatie

Laatst gewijzigd op:

Reviews

Voor deze technologie zijn nog geen reviews beschikbaar.

Uitgelichte technologieën

Muscles & Kinesiology, Visible Body 

mobiele_applicatie
Muscles & Kinesology is onderdeel van de Visible body waarmee je de anatomie en kinesiologie van het lichaam kan bestuderen.

Kinesiology Taping Guide

mobiele_applicatie
De kinesiologie taping guide is een app waar stapsgewijs wordt uitgelegd hoe je kinesiotape kan aanleggen.

Achy Penguin

mobiele_applicatie
Achy Penguin biedt een laagdrempelige manier voor kinderen om hun pijn te lokaliseren, te kwantificeren en zich gemachtigd te voelen om iets aan hun pijn te doen.

Bekijk het overzicht van de technologieën

Beweegtech.nl helpt jou als fysiotherapeut of oefentherapeut om voor jouw patiënt te inventariseren of er beweegzorgtechnologie is die jouw behandeling kan ondersteunen. Je kunt zoeken op een specifiek doel, doelgroep of type technologie en ziet vervolgens welke mogelijkheden er zijn. Op basis van de eigenschappen van de technologie bepaal jij of de technologie aansluit bij jouw patiënt: de juiste technologie bij de juiste patiënt!

BeweegTech is mede mogelijk gemaakt door