Home -> Platform -> Activ8

Activ8

Bron: https://www.activ8all.com

De Activ8 heeft als doel om het fysiek bewegen van iemand in kaart te brengen, door het meten van de tijd die iemand zit, staat, loopt, fietst en rent, en het energieverbruik gedurende de activiteit. De Activ8 heeft als doel om patiënten en coaches inzicht te geven in het beweegpatroon van de patiënt en ondersteunt daarbij het behalen van een gezonde leefstijl.

Doelen

 • Bewegen 
 • Meten  
 • Gezonde leefstijl

Doelgroep

De Activ8 is niet per se bedoeld voor gebruik in een specifieke doelgroep. 

Inhoud

 • De Activ8 bestaat uit een wearable (30x32x10mm) in combinatie met een online coachportaal voor de behandelaar en een smartphone app voor de patiënt.  
 • De Activ8 brengt het beweeggedrag van de gebruiker in kaart brengen. Door de kleine omvang kan de sensor in de (broek)zak gedragen worden.  
 • Het Activ8 dashboard stelt patiënt en behandelaar in staat om een interventieprogramma op te stellen. Het Activ8 dashboard is door de gebruiker en de coach te benaderen via het online dashboard, en voor de patiënt ook via de Active8 app.   
 • Het Activ8 dashboard biedt inzicht in het beweeggedrag en widgets om samen met de patiënt doelen te stellen en te evalueren, de mogelijkheid om op afstand begeleiding te geven en te krijgen, en biedt de patiënt de mogelijkheid om gemotiveerd te worden om via herinneringen en via challenges hun beweeggedrag te verbeteren.  

Kosten

De Activ8 is verkrijgbaar in 3 verschillende uitvoeringen:  

 • De kosten voor de A8000 Basic Activity Tracker zijn €129,- per apparaat.  
 • De kosten voor de A8016 Bluetooth Activity Tracker zijn €139,- per apparaat.  
 • De kosten voor de A8005 Professional Activity Tracker zijn €149,- per apparaat.  

Meer informatie kunt u vinden op: https://www.activ8all.com/store/  

Koppeling met elektronische patiënten dossiers (EPD's)

Er is geen koppeling met een fysiotherapeutisch EPD.

Gegevens kunnen wel exporteert worden in een Excel-format.  

Vereisten besturingssystemen

N.v.t.  

Taal

Onbekend

Onderzoeksresultaten

Validiteit van de Activ8 bij gezonde personen 

Uit een cross-sectionele studie blijkt dat de Activ8 een valide meetinstrument is om de houdingen en bewegingen liggen, zitten, staan, lopen, fietsen en rennen te meten. (1) 

 

Validiteit van de Activ8 bij mensen met een beroerte 

Uit een cross-sectionele studie blijkt dat de Activ8 goed in staat is om de categorieën “liggen/zitten”, “rechtop” en “fietsen” van elkaar te onderscheiden in een laboratorium- en thuissituatie bij mensen met een beroerte. Daarnaast blijkt dat de categorie “rechtop”, kunnen “staan” en “lopen” met voldoende nauwkeurigheid van elkaar onderscheiden worden. Wel geeft men aan dat het gebruik van de Activ8 tijdens het dagelijks leven verder onderzocht dient te worden om daar een duidelijke uitspraak over te doen. (2) 

 

Validiteit van de Activ8 bij mensen die in het ziekenhuis liggen 

Uit een cross-sectioneel onderzoek waarbij de validiteit van 3 accelerometers (ActiGraph GT9X Link, Activ8 Professional en Dynaport MoveMonitor) beoordeeld is, bleek dat de Activ8 een uitstekende validiteit heeft voor het meten voor het “lopen”. Echter bleek ook dat de Activ8 onvoldoende valide is bij het in kaart brengen van “zitten” en “staan”. Géén van de drie beoordeelde accelerometers was in staat om alle drie de categorieën valide te identificeren. (3) 

 

 1. Horemans H, Kooijmans H, van den Berg-Emons R, Bussmann H. The Activ8 activity monitor: Validation of posture and movement classification. J Rehabil Assist Technol Eng. 2020;7:205566831989053. 
 2. Fanchamps MHJ, Horemans HLD, Ribbers GM, Stam HJ, Bussmann JBJ. The Accuracy of the Detection of BodyPostures and Movements Using a Physical Activity Monitor in People after a Stroke. Sensors. 2018;18(July):1–11.  
 3. Valkenet K, Veenhof C. Validity of three accelerometers to investigate lying, sitting, standing and walking. PLoS One. 2019;14(5):1–9. 

Meer informatie

Laatst gewijzigd op:

Reviews

Voor deze technologie zijn nog geen reviews beschikbaar.

Uitgelichte technologieën

Hipper

Middel 4platform
Hipper (wearable i.c.m. platform) heeft als doel om zowel patiënten als fysio- en oefentherapeuten inzicht te geven in het beweeggedrag van de patiënt, om zo de patiënt te coachen in het behalen van therapiedoelen rondom beweegactiviteiten.

Muscles & Kinesiology, Visible Body 

mobiele_applicatie
Muscles & Kinesology is onderdeel van de Visible body waarmee je de anatomie en kinesiologie van het lichaam kan bestuderen.

Kinesiology Taping Guide

mobiele_applicatie
De kinesiologie taping guide is een app waar stapsgewijs wordt uitgelegd hoe je kinesiotape kan aanleggen.

Bekijk het overzicht van de technologieën

Beweegtech.nl helpt jou als fysiotherapeut of oefentherapeut om voor jouw patiënt te inventariseren of er beweegzorgtechnologie is die jouw behandeling kan ondersteunen. Je kunt zoeken op een specifiek doel, doelgroep of type technologie en ziet vervolgens welke mogelijkheden er zijn. Op basis van de eigenschappen van de technologie bepaal jij of de technologie aansluit bij jouw patiënt: de juiste technologie bij de juiste patiënt!

BeweegTech is mede mogelijk gemaakt door