Home -> Mobiele applicaties -> Join2Move

Join2Move

Bron: https://www.join2move.com/hoe-werkt-join2move/

Bron: https://youtu.be/QpDTx_SX8m4

De Join2Move app is bedoeld voor mensen die (nog) niet onder behandeling zijn voor hun knie- en heup klachten en hiermee zelfstandig aan de slag willen.

Doelen

 • Oefenen 
 • Bewegen 
 • Informeren 
 • Gezonde leefstijl stimuleren

Doelgroep

De Join2Move app is bedoeld voor mensen die (nog) niet onder behandeling zijn voor hun knie- en heup klachten en hiermee zelfstandig aan de slag willen.  

Inhoud

 • Join2Move is een mobiele applicatie die mensen begeleid om zelfstandig aan de slag te gaan met hun artroseklachten. 
 • De Join2Move-app bestaat uit 3 onderdelen, te weten een informatiemodule, een beweegmodule en een oefenmodule. 
 • De informatiemodule bestaat uit 12 informatiemodules specifiek gericht op omgaan met artrose en 9 algemene informatiemodules. 
 • De beweegmodule bestaat uit een Graded Activity-programma wat mensen zelf kunnen personaliseren met hun eigen doelstelling en beoogde activiteit.  
 • De oefenmodule bestaat uit een oefenprogramma, met ondersteunende filmpjes en instructies.  

Kosten

De app is gratis te downloaden. Om het Artrose-programma te kunnen starten moet men een toegangscode bestellen. Deze kan men via €4,50 aanschaffen via de website van Join2Move.  

Koppeling met elektronische patiënten dossiers (EPD's)

Nee

Vereisten besturingssystemen

Zowel beschikbaar voor iOS als Android systemen. 

 

Apple App Store link: https://apps.apple.com/nl/app/join2move/id1436144700?l=nl  

 

Google Play Store link: https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.join2move.android 

Taal

De app is beschikbaar in het Nederlands.  

Onderzoeksresultaten

Effect van het Join2Move beweegprogramma bij mensen met heup en/of knie artrose 

Uit een randomized controlled trial naar de effecten van het beweegprogramma Join2Move bij mensen met heup en/of  knie artrose blijkt dat het Join2Move beweegprogramma het beweeggedrag van mensen met knie en/of heupartrose positief beïnvloedt. Mensen die het beweegprogramma volgden, bleven gedurende 1 jaar over het algemeen meer fysieke activiteiten ondernemen dan mensen uit de controle groep die geen interventie ontvingen. Daarnaast hadden de mensen die het Join2Move beweegprogramma gevolgd op korte termijn (3 maanden) hogere scores voor fysiek functioneren. (1) 

 

De therapietrouw aan het Join2Move beweegprogramma 

Uit een mixed method bleek dat oudere mensen, mensen met co-morbiditeit en mensen die veel waarde hechten aan persoonlijk contact meer moeite hadden met het voltooien van het beweegprogramma. Om die reden wordt aanbevolen om deze mensen een meer persoonlijke behandeling aan te bieden in plaats van het Join2Move beweegprogramma. (2) 

 

* Sinds het onderzoek van Bossen et al. (2013) zijn de modules in het Join2Move beweegprogramma ge-update en aangevuld.  

 

 

 1. Bossen D, Veenhof C, Van Beek KE, Spreeuwenberg PM, Dekker J, De Bakker DH.Effectiveness of a web-based physical activity intervention in patients with knee  and/or hip osteoarthritis: randomized controlled trial. J Med Internet Res. 2013 Nov;15(11):e257.  
 2. Bossen D, Buskermolen M, Veenhof C, de Bakker D, Dekker J. Adherence to a web-based physical activity intervention for patients with knee  and/or hip osteoarthritis: a mixed method study.J Med Internet Res. 2013 Oct;15(10):e223.  

 

Meer informatie

Laatst gewijzigd op:

Reviews

Voor deze technologie zijn nog geen reviews beschikbaar.

Uitgelichte technologieën

Hipper

Middel 4platform
Hipper (wearable i.c.m. platform) heeft als doel om zowel patiënten als fysio- en oefentherapeuten inzicht te geven in het beweeggedrag van de patiënt, om zo de patiënt te coachen in het behalen van therapiedoelen rondom beweegactiviteiten.

Muscles & Kinesiology, Visible Body 

mobiele_applicatie
Muscles & Kinesology is onderdeel van de Visible body waarmee je de anatomie en kinesiologie van het lichaam kan bestuderen.

Kinesiology Taping Guide

mobiele_applicatie
De kinesiologie taping guide is een app waar stapsgewijs wordt uitgelegd hoe je kinesiotape kan aanleggen.

Bekijk het overzicht van de technologieën

Beweegtech.nl helpt jou als fysiotherapeut of oefentherapeut om voor jouw patiënt te inventariseren of er beweegzorgtechnologie is die jouw behandeling kan ondersteunen. Je kunt zoeken op een specifiek doel, doelgroep of type technologie en ziet vervolgens welke mogelijkheden er zijn. Op basis van de eigenschappen van de technologie bepaal jij of de technologie aansluit bij jouw patiënt: de juiste technologie bij de juiste patiënt!

BeweegTech is mede mogelijk gemaakt door