Home -> Mobiele applicaties -> Scully Care

Scully Care

bron: https://www.skullycare.com/

bron: https://youtu.be/YHBIrflxMvk

Scully care is ontwikkeld om therapeuten te ondersteunen in het behandelen van schedeldeformatie bij baby's en geeft inzicht is de mate van afplatting van het hoofd.

Doelen

  • Meten 
  • Informeren 

Doelgroep

Deze app is bedoeld voor gebruik bij baby’s van 0-12 maanden met een schedeldeformatie.

Inhoud

  • Scully care is een mobiele applicatie, die ontwikkeld is om therapeuten te ondersteunen in het behandelen van schedeldeformaties bij baby’s.
  • Scully care maakt gebruik van ‘The Toolkit’. De kit bevat 3 hoofbedekkingen, de scully care mat en 1 oorspreider van schuim.
  • Met behulp van de app kunnen foto’s worden gemaakt en geanalyseerd.
  • De resultaten zijn via het platform eenvoudig te delen met de ouders/verzorgers. Ook kunnen er video’s met oefenmateriaal gedeeld worden.

Kosten

De app is gratis te downloaden in de AppStore en via Google Play. Voor het gebruik van de app zijn twee profielen beschikbaar: Basic en Professional (voor het gebruik van alle functionaliteiten).

  • Het Basic profiel is gratis.
  • Het Professional profiel kost €12,50 per maand of €137,50 per jaar.
  • De benodigde ‘TheToolKit’ is beschikbaar voor €27,50 + €6 verzendkosten.
  • Het gebruik voor ouders is gratis.

Koppeling met elektronische patiënten dossiers (EPD's)

De app vereist therapeuten en ouders om een profiel aan te maken. De app is beveiligd met een pincode en wanneer van toepassing met gezichtsherkenning.

Vereisten besturingssystemen

De Scully care app is beschikbaar voor IOS en Android.

.App store:

https://apps.apple.com/nl/app/skully-care/id1487915804

 

Play store: 

 

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.hoofdmaatje.skullycare

Taal

De app is beschikbaar in het Nederlands, Bokmål Noors, Deens, Duits, Engels, Fins, Frans, Grieks, Hongaars, Italiaans, Kroatisch, Oekraïens, Pools, Portugees, Roemeens, Spaans, Tsjechisch, Zweeds

Onderzoeksresultaten

Uit onderzoek blijkt dat Scully care valide is in het analyseren van positionele schedelmisvormingen en correleert sterk met Plagiocephalometry (PCM), de gouden standaard in de dagelijkse fysiotherapiepraktijk. De combinatie van eenvoud, validiteit, snelheid en gebruiks- en kind gemak maakt Scully Care (SC) een veelbelovende craniofaciale meetmethode in de dagelijkse praktijk. SC heeft de potentie om de moderne opvolger te zijn voor het analyseren van positionele schedelmisvormingen (1).

 

1 Van Adrichem, L. N., Kronig, S. A., & Kronig, O. D. (2021). Validation of Skully Care as a Fast Method for Quantifying Positional Cranial Deformities. The Cleft Palate-Craniofacial Journal, 105566562110350. https://doi.org/10.1177/10556656211035022

Meer informatie

Laatst gewijzigd op:

Reviews

Voor deze technologie zijn nog geen reviews beschikbaar.

Uitgelichte technologieën

Hipper

Middel 4platform
Hipper (wearable i.c.m. platform) heeft als doel om zowel patiënten als fysio- en oefentherapeuten inzicht te geven in het beweeggedrag van de patiënt, om zo de patiënt te coachen in het behalen van therapiedoelen rondom beweegactiviteiten.

Muscles & Kinesiology, Visible Body 

mobiele_applicatie
Muscles & Kinesology is onderdeel van de Visible body waarmee je de anatomie en kinesiologie van het lichaam kan bestuderen.

Kinesiology Taping Guide

mobiele_applicatie
De kinesiologie taping guide is een app waar stapsgewijs wordt uitgelegd hoe je kinesiotape kan aanleggen.

Bekijk het overzicht van de technologieën

Beweegtech.nl helpt jou als fysiotherapeut of oefentherapeut om voor jouw patiënt te inventariseren of er beweegzorgtechnologie is die jouw behandeling kan ondersteunen. Je kunt zoeken op een specifiek doel, doelgroep of type technologie en ziet vervolgens welke mogelijkheden er zijn. Op basis van de eigenschappen van de technologie bepaal jij of de technologie aansluit bij jouw patiënt: de juiste technologie bij de juiste patiënt!

BeweegTech is mede mogelijk gemaakt door