Home -> Sensoren -> Sensamove- Sensabalance Therapy Cushion
Sensamove- Sensabalance Therapy Cushion

Bron: https://www.sensamove.com/nl/

Bron: https://youtu.be/4djcb6FJuEg

Het meten van zitbalans, rompstabiliteit, proprioceptie en coördinatie Het oefenen van zitbalans, rompstabiliteit, proprioceptie en coördinatie met behulp van games

Doelen

  • Meten 
  • Oefenen

Doelgroep

Het Sensabalance Mini/Maxi Board is bedoeld voor gebruik bij het oefenen van de stabiliteit van mensen met een verminderde enkel-, knie- of core-stabiliteit.  

Inhoud

  • Het Sensabalance Therapy Cusion is een zitkussen met ingebouwde sensoren die via USB of draadloos aan te sluiten is op een computer. 
  • Met de meegeleverde software kunnen met de Sensabalance Therapy Cusion de zitbalans, rompstabiliteit, proprioceptie en coördinatie gemeten worden. 
  • Daarnaast kan men met de meegeleverde software op een speelse manier oefeningen doen met de Sensabalance Therapy Cusion voor de zitbalans, rompstabiliteit, proprioceptie en coördinatie. 

 

Kosten

De Sensamove Sensabalance Therapy Cushion is beschikbaar vanaf €399,30.  

Meer informatie kunt u vinden op https://www.sensamove.com/nl/product/sensbalance-therapy-cushion-usb-kopie/  

Koppeling met elektronische patiënten dossiers (EPD's)

Er is geen koppeling met een fysiotherapeutisch EPD.

Vereisten besturingssystemen

Windows Vista, Windows 7, Windows 8 en Windows 10. 

Taal

Onbekend

Onderzoeksresultaten

Validiteit en betrouwbaarheid 

Uit cross-sectioneel onderzoek blijkt dat het Sensabalance Therapy Cushion een betrouwbaar meetinstrument is voor het meten van de mate van kanteling en de mate van kanteling bij het uitvoeren van een bepaalde taak. Echter bleek ook dat het Sensabalance Therapy Cushion een slechte test-hertest betrouwbaarheid heeft voor het meten van de proprioceptie en een matige betrouwbaarheid voor het meten van de reactie snelheid. Het Sensabalance Therapy Cushion lijkt een valide meetinstrument om bekkenbewegingen in kaart te brengen. (1)  

 

  1. Jung S-H, Kim S-K, Lee J-H, Choi S-I, Park D-S. Reliability and validity of pelvic mobility measurement using a cushion sensor in healthy adults.Phys Ther Rehabil Sci. 2020;9(2):74–81.  

Meer informatie

Laatst gewijzigd op:

Reviews

Voor deze technologie zijn nog geen reviews beschikbaar.

Uitgelichte technologieën

Muscles & Kinesiology, Visible Body 

mobiele_applicatie
Muscles & Kinesology is onderdeel van de Visible body waarmee je de anatomie en kinesiologie van het lichaam kan bestuderen.

Kinesiology Taping Guide

mobiele_applicatie
De kinesiologie taping guide is een app waar stapsgewijs wordt uitgelegd hoe je kinesiotape kan aanleggen.

Achy Penguin

mobiele_applicatie
Achy Penguin biedt een laagdrempelige manier voor kinderen om hun pijn te lokaliseren, te kwantificeren en zich gemachtigd te voelen om iets aan hun pijn te doen.

Bekijk het overzicht van de technologieën

Beweegtech.nl helpt jou als fysiotherapeut of oefentherapeut om voor jouw patiënt te inventariseren of er beweegzorgtechnologie is die jouw behandeling kan ondersteunen. Je kunt zoeken op een specifiek doel, doelgroep of type technologie en ziet vervolgens welke mogelijkheden er zijn. Op basis van de eigenschappen van de technologie bepaal jij of de technologie aansluit bij jouw patiënt: de juiste technologie bij de juiste patiënt!

BeweegTech is mede mogelijk gemaakt door