Home -> Mobiele applicaties -> Sitting Stil

Sitting Stil

Bron: https://www.elinesnel.com/sitting-still-app/

De app helpt kinderen en jongeren om te ontspannen De app geeft duidelijke instructies om zelfstandig te oefenen

Doelen

  • Ontspannen 
  • Oefenen

Doelgroep

Sitting Still is bedoeld voor gebruik bij kinderen en jongeren met stress gerelateerde klachten.  

Inhoud

  • Mobiele applicatie die zich specifiek richt op mindfulness voor jongeren (+4 jaar)  
  • De app is gebaseerd op de bekende Methode Eline Snel  
  • De app biedt 10 geleide meditaties met logboekfunctie, 4 stiltemeditaties van 3, 5, 15 en 30 minuten, en 2 geleide bodyscans (een lange en een korte)  
  • Na iedere meditatie krijg je een paar vragen die je inzicht geven in je meditatieproces 

Kosten

De app kost eenmalig €3,99. 

Koppeling met elektronische patiënten dossiers (EPD's)

Nee

Vereisten besturingssystemen

Zowel beschikbaar voor iOS als Android systemen. 

 

Apple App Store link: https://apps.apple.com/nl/app/sitting-still/id1485716800  

 

Google Play Store link: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sittingstill.app&hl=nl  

id=nl.voedingscentrum.eetmeter&hl=nl  

Taal

Nederlands, Frans en Engels.  

Onderzoeksresultaten

Effecten van mindfulness apps (algemeen)

 

Uit een systematische review van naar het gebruik van eHealth toepassingen voor het geven van mindfulness interventies blijkt dat mindfulness en ontspanningsgericht eHealth interventies positieve effecten hebben op de algemene gezondheid, mate van depressie en mate van angst van gebruikers (1). Echter bleek uit de studie dat er maar weinig onderzoek beschikbaar is naar het gebruik van mobiele applicaties voor het leveren van de mindfulness interventie, ondanks dat er wel veel apps beschikbaar zijn (1). 

     Uit een randomized controlled trial blijkt dat studenten die 10 dagen lang mindfulness oefeningen doen met een vrij beschikbare mindfulness app (Headspace en Smiling Mind) over het algemeen lagere depressiviteitsscores hebben en meer veerkracht hebben (2). 

Uit onderzoek van Wu et al., 2022 blijkt dat er potentieel gunstige effect is van mindfulness-oefeningen begeleidt door een smartphone-app op symptomen van depressie en angst bij personen in een niet-klinische populatie met emotionele symptomen (3).

  1. Mikolasek M, Berg J, Witt CM, Barth J. Effectiveness of Mindfulness- and Relaxation-Based eHealth Interventions for Patients with Medical Conditions: a Systematic Review and Synthesis. Int J Behav Med. 2018;25(1):1–16.
  2. Flett JAM, Hayne H, Riordan BC, Thompson LM, Conner TS. Mobile Mindfulness Meditation: a Randomised Controlled Trial of the Effect of Two Popular Apps on Mental Health.Mindfulness (N Y). 2019;10(5):863–76.
  3. Wu, J., Ma, Y., Zuo, Y., Zheng, K., Zhou, Z., Qin, Y., & Ren, Z. (2022). Effects of Mindfulness Exercise Guided by a Smartphone App on Negative Emotions and Stress in Non-Clinical Populations: A Systematic Review and Meta-Analysis. Frontiers in public health9, 773296. https://doi.org/10.3389/fpubh.2021.773296

  

Meer informatie

Laatst gewijzigd op:

Reviews

Voor deze technologie zijn nog geen reviews beschikbaar.

Uitgelichte technologieën

Hipper

Middel 4platform
Hipper (wearable i.c.m. platform) heeft als doel om zowel patiënten als fysio- en oefentherapeuten inzicht te geven in het beweeggedrag van de patiënt, om zo de patiënt te coachen in het behalen van therapiedoelen rondom beweegactiviteiten.

Muscles & Kinesiology, Visible Body 

mobiele_applicatie
Muscles & Kinesology is onderdeel van de Visible body waarmee je de anatomie en kinesiologie van het lichaam kan bestuderen.

Kinesiology Taping Guide

mobiele_applicatie
De kinesiologie taping guide is een app waar stapsgewijs wordt uitgelegd hoe je kinesiotape kan aanleggen.

Bekijk het overzicht van de technologieën

Beweegtech.nl helpt jou als fysiotherapeut of oefentherapeut om voor jouw patiënt te inventariseren of er beweegzorgtechnologie is die jouw behandeling kan ondersteunen. Je kunt zoeken op een specifiek doel, doelgroep of type technologie en ziet vervolgens welke mogelijkheden er zijn. Op basis van de eigenschappen van de technologie bepaal jij of de technologie aansluit bij jouw patiënt: de juiste technologie bij de juiste patiënt!

BeweegTech is mede mogelijk gemaakt door