Home -> Robotica -> Vicon

Vicon

bron: https://youtu.be/lmUcxqGsDRk

De bedoeling van deze technologie is om van een beweging van arm of been hoeksnelheid, versnelling en richting te kunnen meten.

Doelen

  • Meten

Doelgroep

De Blue Trident is bedoeld voor het maken van een bewegingsanalyse bij sporters. 

Inhoud

De Blue Trident is een tracking sensor met een magnetometer (richting en positie), een gyroscoop (hoeksnelheid) en een accelerometer (versnelling) allen in 3 richtingen in een lichtgewicht apparaat dat makkelijk om de pols of enkel gedragen kan worden. Hierdoor kunnen tijdens een training de bewegingen optimaal geanalyseerd worden 

 

De sensor kan gecombineerd worden met de : 

  • IMU step om impact van elke stap te analyseren 
  • Vicon Capture.U om een real time videoanalyse te maken 
  • Verschillende soort high speed camera’s van Vicon
  • De sensor is waterdicht 

Kosten

onbekend, er kan via de website een offerte aangevraagd worden

Koppeling met elektronische patiënten dossiers (EPD's)

Er is geen koppeling met een fysiotherapeutisch EPD

Vereisten besturingssystemen

iOS

Taal

Engels

Onderzoeksresultaten

Er is onderzoek gedaan naar de interbetrouwbaarheid van twee sensoren die op hetzelfde been zijn gezet. Bij 21 van de 26 taken (zoals stappenteller, load impact) was er een excellente score. De anderen scoorden goed of acceptable. 

 

Armitage, M., Beato, M., & McErlain-Naylor, S. A. (2021). Inter-unit reliability of IMU Step metrics using IMeasureU Blue Trident inertial measurement units for running-based team sport tasks. Journal of Sports Sciences, 1–7. https://doi.org/10.1080/02640414.2021.1882726

Meer informatie

Laatst gewijzigd op:

Reviews

Voor deze technologie zijn nog geen reviews beschikbaar.

Uitgelichte technologieën

Hipper

Middel 4platform
Hipper (wearable i.c.m. platform) heeft als doel om zowel patiënten als fysio- en oefentherapeuten inzicht te geven in het beweeggedrag van de patiënt, om zo de patiënt te coachen in het behalen van therapiedoelen rondom beweegactiviteiten.

Muscles & Kinesiology, Visible Body 

mobiele_applicatie
Muscles & Kinesology is onderdeel van de Visible body waarmee je de anatomie en kinesiologie van het lichaam kan bestuderen.

Kinesiology Taping Guide

mobiele_applicatie
De kinesiologie taping guide is een app waar stapsgewijs wordt uitgelegd hoe je kinesiotape kan aanleggen.

Bekijk het overzicht van de technologieën

Beweegtech.nl helpt jou als fysiotherapeut of oefentherapeut om voor jouw patiënt te inventariseren of er beweegzorgtechnologie is die jouw behandeling kan ondersteunen. Je kunt zoeken op een specifiek doel, doelgroep of type technologie en ziet vervolgens welke mogelijkheden er zijn. Op basis van de eigenschappen van de technologie bepaal jij of de technologie aansluit bij jouw patiënt: de juiste technologie bij de juiste patiënt!

BeweegTech is mede mogelijk gemaakt door