ZoraBots- Nao(Zora)

Nao van Zorabots – in Nederland beter bekend als Zora – heeft als doel om te ondersteunen bij revalidatie, animatie en andere therapeutische doeleinden.

Zora is hoofdzakelijk ontwikkeld voor kinderen en ouderen

Zora heeft als doel om te ondersteunen bij het helpen ontspannen van mensen tijdens hun (medische) behandeling door ze af te leiden

Zora heeft als doel om te ondersteunen bij het informeren van mensen over hun ziekte of aandoening

Zora heeft als doel om te helpen bij het stimuleren van een gezonde leefstijl door fysieke activiteit te stimuleren bij mensen door het doen van oefeningen

Continue reading

EksoBionics- EksoUE

De EksoUE van EksoBionics heeft als doel om te ondersteunen bij het oefenen van armbewegingen.

N.B. De EksoUE heeft niet als doel om mensen te ondersteunen bij het maken van armbewegingen buiten de therapeutische setting, maar heeft specifiek als doel om te ondersteunen bij het revalideren.

Continue reading

Life Science Robotics- ROBERT

Robot ROBERT van Life Science Robotics heeft als doel om de ondersteunen bij het passief bewegen en actief mobiliseren van patiënten in de vroege mobilisatie fase.

ROBERT heeft als doel om de patiënt langer en vaker te laten oefenen.

ROBERT heeft daarbij als doel de therapeut te helpen bij het evalueren van de spierkracht en range of motion van de patiënt door deze tijdens de sessies te meten.

Continue reading

Hocoma-ArmeoPower

De ArmeoPower is bedoeld voor gebruik in de vroege revalidatiefase bij mensen met ernstige bewegingsbeperkingen van de arm en hand als gevolg van een beroerte of niet-aangeboren hersenletsel.

Continue reading

Hocoma-Lokomat

De Lokomat van Hocoma heeft als doel om te helpen bij het oefenen van aspecten van het looppatroon, waaronder de loopsnelheid, het loop-uithoudingsvermogen en de balans.

De Lokomat heeft als doel om op lange termijn beter te helpen bij het lopen en bewegen in algemene zin.

De Lokomat heeft als doel om de prestaties van de patiënt te meten en te monitoren.

Continue reading

EksoBionics- EksoNR

De EksoNR van EksoBionics heeft als doel om te helpen bij het oefenen met lopen bij mensen met loopproblemen in verband met neurologisch letsel.

De EksoNR heeft als doel om gegevens te meten van de oefensessies, waaronder de tijd dat men loopt, de loopafstand en de loopsnelheid.

N.B. De EksoNR heeft niet als doel om mensen te ondersteunen bij het lopen buiten de therapeutische setting, maar heeft specifiek als doel om te ondersteunen bij het revalideren.

Continue reading

Trexo

Het ondersteunen van het looppatroon en verbeteren van de mobiliteit bij kinderen met neurologische aandoeningen die spasticiteit, contracturen en problemen bij het lopen ervaren.

Het uitvoeren van looptraining waarbij bewegingsuitslagen van de heup en knie, loopsnelheid en looprichting kan worden aangepast.

Continue reading

Rex Bionics

Het verbeteren van het looppatroon, de mobiliteit en stabiliteit bij mensen met (ernstige) neurologische aandoeningen die problemen ervaren bij het lopen.

Het ondersteunt bij het staan, lopen en oefenen.

Het beperkt de belasting van de therapeuten tijdens het manueel hanteren en vermindert de hoeveelheid hulp die nodig is om patiënten te ondersteunen ​​die sta-programma’s ondergaan.

Continue reading

Exowalk

Het verbeteren van het looppatroon, de mobiliteit en stabiliteit bij mensen met ernstige neurologische aandoeningen die problemen ervaren bij het lopen.

Het uitvoeren van looptraining waarbij loopsnelheid en richting kan worden aangepast.

Het verhogen van bewustzijn, kosteneffectiviteit en patiënttevredenheid.

Continue reading